Visul american al regizoarei Carmen Lidia Vidu este pe cale să se împlinească

 

 

Despre Carmen Lidia Vidu poți scrie dacă o simți. Ea transmite și crează  stări, te rupe de realitate și te cheamă în tine însuți. Pentru ea ființa e o muzică din scoică, pe care o auzi în singurătate. Ne-a obișnuit cu spectacolele sale inedite și profunde, cu accentele puternic apăsate pe ceea ce nu se vede din oameni. Pe neliniștile lor, pe iubirile mimate sau sincere, pe dramele prin care trec trăindu-le cu indiferență aparentă… Acum, „ când nu mai visează la America” (citat din înterviul ei pentru HotNews), are șansa ca două spectacole semnate de ea să treacă oceanul.

Este vorba despre spectacolele „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” și „ Eu. O casă de păpuși”, ambele semnate de regizoarea Carmen Lidia Vidu, care vor ajunge în Statele Unite ale Americii.

„ Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” este un spectacol-confesiune care pune în valoare cele mai cunoscute cântece ale Mariei Tănase, interpretate magistral de actrița Mirela Pană, dar si care ne descoperă lucrurile cele mai puțin știute despre marea artistă.  Spectacolul este un video – poem teatral despre Maria Tănase,  o stare, un cântec de dinainte de somn.  Frânturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singurătăți, câteva cântece, o actriță și un pian compun un tablou simplu, uman cu un singur personaj: Maria Tănase.

„ Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” va avea, în prima săptămână a lunii octombrie,  două reprezentații peste ocean: pe 6 octombrie la New York  si pe 8 octombrie la Seattle.

De asemenea, spectacolul „ Eu. O casă de păpuși”, un spectacol –  adaptare modernă a capodoperei lui Henrik Ibsen,  va avea trei reprezentații în Statele Unite ale Americii, în luna noiembrie: pe 18, 19 și 20 noiembrie, spectacolul se va juca la prestigioasa sala HERE Arts Center din New York. Cele trei reprezentații ale spectacolului vor fi precedate de o conferință de presă a echipei „ Eu. O casă de păpuși”, stabilită pentru  data de 17 noiembrie.

„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Mirela Pană

La pian: George Călin

Producător & Video Assistant: Iulia Pană

PR: Alina Neagu

Reprezentații în Statele Unite ale Americii:

Joi, 6 octombrie, ora 7:00 PM, la Institutul Cultural Roman din New York, sala Auditorium

200 East 38th St., New York, NY 10016

Spectacolul se va juca în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este gratuită.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 7:30 PM, la Nesholm Family Lecture Hall at McCaw Hall, Seattle Center

321 Mercer Street, Seattle, WA 98109

Spectacolul se va juca în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Prețul unui bilet este 25 de dolari sau 20 dolari pentru elevi și pensionari.

„ Eu. O casă de păpuși” este prima producție din proiectul „ Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei”, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

„ Eu.  O casă de păpuși” după Henrik Ibsen

Regia: Carmen Lidia Vidu

Actrița: Aura Hasnas Călarașu

Soprana: Cătălina Antal

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica: Ovidiu Chihaia

Video: Cristina Baciu

Masca: Cristina Mihaela Rădulescu

Mișcarea scenică: Ioana Marchidan

Curator proiect: Cristina Modreanu

PR: Alina Neagu, Roxana Crișan

Reprezentații în Statele Unite ale Americii: 

18, 19 și 20 noiembrie la HERE Arts Center din New York.

Cele trei reprezentații ale spectacolului vor fi precedate de o conferința de presă susținută de echipa spectacolului,  pe data de 17 noiembrie.

Pe 30 septembrie, un nou spectacol în regia lui Carmen Lidia Vidu va avea premiera la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe: „ Jurnal de România. Sfântu Gheorghe”.

În anul 2015, Carmen Lidia Vidu a câștigat cel mai important premiu de până acum al carierei sale – Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar cu filmul „ O scurtă istorie Astra Film”.

 

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy