duminică, februarie 5, 2023

Voi, cei care priviți drepturile și libertățile propriilor cetățeni ca pe un moft, ar trebui să vă întrebați ce mai face statul vostru de drept

 

 

„ Explozia de bucurie la aflarea încătușării unui fost procuror ne arată încă o dată că nu am înțeles nimic din lecțiile trecutului, când defilarea cătușelor provoca fieste.
Justiția nu înseamnă cătușe, spre satisfacția meschină a unora.
Justiția înseamnă procese corecte, probe administrate cu bună credință.
Justiția înseamnă hotărâri judecătorești respectate, puse în executare, prejudicii recuperate și reparații morale.

Transformată anii trecuți în circ fără pâine, Justiția nu poate însemna altceva decât Dreptate. Mult și inutil clamată, dreptatea a devenit laitmotivul unei clase politice care a tins și tinde încă să folosească justiția doar în scopuri politice.

Vreți justiție dreaptă? Luați-vă mâinile de pe SIIJ! Lăsați procurorii să facă lumină în ce s-a întâmplat anii trecuți pentru a șterge pata de pe obrazul justiției. Nu au cum să muncească stând cu urechile ciulite pentru a vă asculta aberațiile ce țin loc de “motive temeinice” pentru desființarea Secției.

Vreți adevăr? Citiți raportul Inspecției Judiciare pe cauzele ce au vizat magistrații, apoi continuați să vă bateți cu cărămida în piept cât de pătrunși sunteți de necesitatea apărării independenței justiției. Adoptați legi care să asigure independența totală a Inspecției Judiciare și s-ar putea să reușim să prevenim o altă epoca de ghiață a statului de drept.

Noi, dincolo de bătăliile pentru pensii și salarii, ar trebui să vă propunem cu fermitate o lege a răspunderii magistraților corectă, pe care să nu o puteți transforma într-o bâtă la capătul căruia să fiți tot voi, dragii noștri politicieni.

O eventuală condamnare a unui fost magistrat, „vârf de lance” al unei „unități de elită”, nu poate fi un motiv de bucurie.
Este semnul unei grave crize în care am ajuns cu sprijinul vostru neprecupețit, în uralele celor care nici azi nu înțeleg că nu poți face justiție cu victime colaterale. „Acompaniați” de tăcerea noastră.

Voi, cei care priviți drepturile și libertățile propriilor cetățeni ca pe un moft, ar trebui să vă întrebați ce mai face statul vostru de drept. Acel stat de drept pe care vă place să-l prezentați ca pe un Făt-Frumos, demn de adorație și preamărire, este un biet fecior tomnatic, îmbrăcat sărăcăcios, cu un picior amputat, sprijinit în niște cârje vechi și rupte, ce bate în zadar la ușile străine ale puternicilor zilei, cerșind un pol pentru un rom contrafăcut și primind drept bonus un chiștoc de Kent.”– este postarea făcută pe pagina sa de facebook de judecătorul Adriana Stoicescu.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news