ȘTIRI

WTF is „Fermierul din Sântana” și de ce le e frică tuturor să dea NUMELE CAMPIONULUI care a dirijat „marele FURT al cuprului”?!

 

[ACTUALIZARE]

CEA MAI tare lovitură deconspirată CEL MAI rapid de CEI MAI buni polițiști din lume s-a întâmplat la Arad și ne mândrim cu asta– dar, totuși, CINE sunt AUTORII?… WTF is „Fermierul din Sântana” și de ce îi e frică Poliției, Parchetului și tuturor restului lumii să-i dea NUMELE?!

OFICIAL, avem… ce își permite un birou de presă de poliție județeană să facă public 

„Urmare a solicitărilor primite în cursul zilei de ieri, vă aducem la cunoștință că în cauză se continuă cercetările pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals informatic, urmând a fi administrate mijloacele de probă specifice. În fapt, la data de 21 septembrie, am fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 tone bară de cupru, către o altă societate comercială.

În baza solicitării, au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinație decât cea menționată în documente. În continuare activitățile de cercetare privesc identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptelor penale mai sus amintite și stabilirea împrejurărilor în care cei bănuiți au procedat la comiterea activității infracționale. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, polițiștii arădeni au reușit recuperarea integrală a prejudiciului cauzat persoanei vătămate, în valoare de 2.000.000 € (414 tone cupru), fiind identificate atât mijloacele auto utilizate pentru transportul rolelor, cât și destinația finală a acestora. Vă transmitem totodată că desfășurarea activităților investigativ-operative în cursul urmăririi penale nu este publică, urmând a vă fi comunicat rezultatul cercetărilor odată cu finalizarea anchetei.”
Acesta fiind Comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Așa… și CINE e protagonistul acestei capodopere?… dacă nu vă supărați

De trei zile-ncoace primim comunicate cu „ce”, „cât”, „când”, „cum”, „unde” s-a întâmplat FURTUL SECOLULUI, dar nu ne zice nimeni CINE! E lăudată Poliția Economică pe toate gardurile media din țară, iar Aradul face furori la capitolul „vezi ce buni sunt ăștia” și parcă văd că o să apară și-n „Pentru Patrie” cazul respectiv – dar „obiectul muncii” ne este interzis la pozare, iar „subiectul” lipsește cu desăvârșire. Niște polițiști au prins niște hoți care au furat 414 tone de cupru, în trei zile – și foarte bine că i-au prins!… dar întrebarea e PE CINE AU PRINS bravii noștri lucrători la SICE?!

L-au prins pe „Fermierul din Sântana”… văr cu „Bărbierul din Sevilla” din gruparea mafiotă „Ceata lui Pițigoi”… vă zicem noi!

În argoul în care se discută în astfel de situații, lucrurile s-au petrecut după cum urmează

Știm cine e, dar deocamdată n-avem atâta tupeu să-i facem publică identitatea (ne-ar da în judecată și, conform legilor acestei țări, ar avea câștig de cauză și ne-ar cere banii… de pe cuprul ăla).  El… să-i zicem, deocamdată „Fermierul din Sântana”… a fost cu ideea – și fii atent ce ușor se fură în România: și-a făcut un email nici măcar fake… de unică folosință – „dai tunul ăsta și pleci… îl lași așa” (câți dintre noi nu și-au făcut astfel de adrese de email?!) – apropo: deci nici vorbă de „fals informatic”… așa ar trebui să ne aresteze pe toți. De asemenea, nici vorbă de „spargere de server”, cum a apărut în comunicatul fake făcut de ziariștii din presa centrală. Prin emailul respectiv, creierul operațiunii a comunicat firmei că vine cu trei TIR-uri să descarce marfa (deci nici vorbă de 20 – cum „informa” comunicatul fake). Cum era vineri și se știa că plata se face la livrare, prin bancă, termenul pe care îl aveau la dispoziție ar fi fost minim luni… marți… adică destule zile încât să poată vinde cuprul pe piața neagră (unde luau 2 miloane de euro pe loc – el valorând cel puțin dublu) și să-și anihileze urmele sau s-o taie… în Tanzania.

Se vorbește de un „insider” care ar fi dat pontul și a colaborat cu hoții.

Pretinzând că sunt angajații firmei care trebuia să ridice cuprul conform comenzii, cei 3 (sau 4… conform unor surse diferite de alte surse) muschetari care au speriat statisticile cu hoții de cupru au descărcat nestingheriți rolele de cablu: direct din trenul care staționa în terminalul Gării CFR Curtici închiriat de Coficab, în TIR-urile cu care veniseră. Ca să deruteze anchetatorii care au început investigația, desigur, cu vizualizarea camerelor de filmat, hoții au pus numere „la plezneală” TIR-urilor și au schimbat copertinele. Marfa au transportat-o pe două drumuri județene puțin frecventate, în două hale semipărăsite de la dracu din praznic… evitând controalele… Lovrin și Becicherecul Mic parcă… doar nu era să le descarce la el în siloz (că cică are silozul lui).

Așa, deci și prin urmare, cine-i personajul care își permite să absenteze din filmul care-l are ca erou principal?!… și, mai ales, câți bani are… sau ce Dumnezeu știe de-și permite luxul ăsta de nabab de-a deptul literar-artistic?!

……………………………………………………

 

[TITLUL INIȚIAL] (25 septembrie, 2018) FURTUL SECOLULUI din Zona Liberă Curtici – între teoria conspirației și comunicate de presă FALSE

Știrea pe scurt despre ceea ce lejer putem numi „furtul secolului” cel puțin pe plan local este aceea că 400 de tone de cupru au fost furate printr-o metodă ingenioasă din Zona Liberă Curtici. „Acțiunea” a avut loc vineri și paguba este de câteva milioane de euro.

La nivelul presei centrale au fost prezentate detaliile cazului… absolut aiurea

Metoda folosită

Mai multe TIR-uri s-au prezentat pentru a fi încărcate cu 400 de tone de cupru, marfă în valoare de aproape 4 milioane de euro. Totul, în baza unei comenzi şi a unor acte aparent valabile. Totul s-a dovenit a fi, însă, o lovitură de proporţii dată de o grupare care a acţionat ca la carte.

Cu acte false, pe numele unor şoferi morţi şi cu numere de înmatriculare false, 20 de TIR-uri au plecat din depozit, încărcate cu sute de tone de cupru. Până să-şi dea seama angajaţii depozitului ce anume se petrece sub ochii lor, bandiţii s-au făcut nevăzuţi cu marfă în valoare de câteva milioane de euro.

Camerele de supraveghere din Curtici au înregistrat cum, de dimineaţa până seară, TIR-urile merg spre Arad. Potrivit surselor din anchetă, cuprul ar fi trebuit să ajungă la o multinaţională din zona industrială, care face cabluri.

Gruparea infracţională ar fi pătruns în sistemul informatic al depozitului din apropierea Zonei Libere Curtici în care era ținut cuprul. Având confirmarea că tonele de cupru se aflau în depozit, hoţii au „fabricat” un email oficial din partea unei societăți interesate în preluarea mărfii.

În acel email angajații depozitului erau înștiințați că firma respectivă va trimite mai multe camioane pentru a prelua cuprul. Astfel, vineri, mai multe camioane au sosit la depozit și au fost încărcate cele 400 de tone de cupru.

Angajații depozitului și-au dat seama prea târziu de ceea ce se întâmplă și nici nu au avut vreo suspiciune din moment ce șoferii camioanelor au prezentat acte de transport, precum și documente de identitate ce păreau a fi adevărate, în fapt acestea erau false.

Zeci de poliţişti arădeni, dar nu numai, au lucrat zi şi noapte ca să dea de urma făptaşilor. Şi au reușit identificarea mai multor persoane implicate iar o mare cantitate de marfă a fost recuperată. Inclusiv de pe raza judeţului Timiş.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru infracțiunile de înșelăciune și fraudă informatică. Prejudiciul este estimat la câteva milioane de euro.

 

Teorii ale conspirației în furtul secolului. Comunicat „oficial”  FALS, pe care nici măcar reprezentanții Ministerului de Interne nu și-l asumă și încă se caută autorul acestuia

În spațiul media, surprinzător de repede, au apărut informații detaliate despre acest caz, răspândite sub forma unui mesaj, un comunicat neasumat de Ministerul de Interne, și care, pare să agite spiritele cel puțin la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Arad, de unde, în cursul zilei de ieri au „transpirat” informații legate de acest caz.

Conținutul „mesajului”

„ACESTA NU ESTE UN COMUNICAT!!! FOLOSITI DOAR INFO DIN ACEST MESAJ

„La la data de 21.09.2018 ora 22:00, în județul Arad, Poliția Orașului Curtici a fost sesizată de reprezentanții unei societăți comerciale că autori necunoscuți au emis printr-o adresa de e-mail fictiva o solicitare in vederea livrării din depozitul firmei a unei cantități de 414 tone, bara de cupru către o altă societate.

In baza solicitării la depozitul acestei firme, s-au prezentat trei bărbați  cu trei autocamioane care în intervalul orar 08.30-21.00 au efectuat 20 de curse.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că datele conducătorilor auto nu corespund, de asemenea numerele de înmatriculare sunt alocate unor autoturisme sau nu sunt alocate.

In urma activităților investigative specifice au  fost identificați soferii si societatea unde au transportat barele de cupru.

10 ofițeri din cadrul SICE AR se afla momentan in jud. TM pentru desfășurarea de activități de ancheta specifice.

Au fost indisponibilizate 12 tiruri.

A fost identificată si recuperată aproximativ 80-90% din cantitatea de cupru sustrasă.”

 

Sunt multe aspecte care nu se leagă în această speță, motiv pentru care vom reveni.

 

Lucian Valeriu, 26 septembrie 2018 5:00

unknown