SPORTURI

Zi cu goluri multe în Elite!

Astăzi pe Arena „Motorul“ au avut loc două meciuri între Academia UTA și Academia de Fotbal Gică Popescu. Au fost două victorii la scor pentru utiști în cadrul Campionatului Elite U19 și Elite U17.

Juniorii mari au început foarte bine partida și au deschis scorul în minutul 11 prin Negoescu, după o centrare a lui Borcea. După trei minute Negoescu primește o minge în adâncime, driblează portarul și așează în spate pentru Rotea care face 2-0. În minutul 20 oaspeții profită de o bâlbâială în defensiva UTA-ei și reduc din handicap. În minutul 36 craiovenii puteau reveni în joc după un fault în careu făcut de Puta. Roșca ghicește colțul, iar la vestiare se intră cu 2-1.

În partea a doua UTA beneficiază de o lovitură de la 11 metri, în minutul 74. Borcea execută sigur, în stânga portarului, pentru 3-1. După trei minute, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, mingea ajunge la Puta , pe 16 metri, de unde înscrie pe spate, cu călcâiul. Utiștii au mai nimerit de două ori transversala prin Mercioiu și Puta din foarfecă, dar la final a rămas 4-1.

UTA U19: Roșca, Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Borcea, Dănilă, Onișor, Rotea, Mercioiu, Negoescu.

Au mai jucat: Monea (76), Turc (83), Domide (88), Cira (88).

Rezerve: Tirian, Irimia, Maxim.

Au marcat: Negoescu (11), Rotea (14), Borcea (74), Puta (77).

Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

 

În al doilea meci lucrurile au fost mult mai clare, chiar dacă juniorii mici l-au evidențiat de multe ori pe portarul advers. În minutul șapte Pășcălău este faultat în careu, iar Codrea face 1-0. După jumătate de oră Mihai pătrunde pe dreapta, întoarce mingea pe 11 metri, de unde Bulza nu iartă. Pe final de repriză Pășcălău aduce liniștea, iar la pauză Academia UTA – Academia Gică Popescu 3-0.

Imediat după revenirea de la vestiare Boiț avansează în flancul stâng, centrează în careu, iar Nagy lasă pentru Pășcălău care înscrie. În minutul 51 Sarkozi dă o minge peste apărarea adversă, Pășcălău preia și lobează portarul pentru triplă. În minutul 60 Mihai duce scorul la 6-0 cu un șut de la mijlocul terenului. Era jumătatea celei de-a doua reprize și în urma unui corner, Boiț (foto) înscrie cu un șut din cădere, pe jos, la colțul lung. În minutul 85 Mihai face dubla după o acțiune individuală pe dreapta finalizată cu un șut în diagonală. Ultimul marcator a fost Șerengău, cu un lob de la 30 de metri, iar meciul se termină 9-0.

UTA U17: Blaga, Sarkozi, Opriș, Roșu, Codrea, Botoroagă, Bulza, Ungureanu, Mihai, Bocancea, Pășcălău.

Au mai jucat: Șerengău (46), Nagy (46), Boiț (46), Cohuț (65), Lingurar (65).

Rezerve: Tirian, Manoilă, Varga, Mare.

Au marcat: Codrea (7), Bulza (34), Pășcălău (41, 49, 51), Mihai (60, 85), Boiț (77), Șerengău (90).

Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros.

Etapa viitoare juniorii Academiei UTA se deplasează miercuri la Oradea pentru meciurile cu LPS Bihorul.

Cosmin Gherman, 10 aprilie 2021 9:00