sâmbătă, aprilie 1, 2023

ZICI – 2018. Ziua Cititului Împreună a fost o sărbătoare la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

 

Joi, 01.02.2018, elevii claselor primare din Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Arad au învățat să iubească lectura în cadrul unor activități organizate cu  prilejul  Zilei Internaționale a Cititului Împreună – ZICI 2018.

Elevii au fost foarte încântați de activitatea desfășurată împreună cu doamnele lor învățătoare: Georgiana Nicoleta Marc, Adelina Rieger, Lavinia Pele, Oana Bene, Emilia Nacov, Bianca Moţ, Dorina Ștefan, Mirela Crișan, Alina Davidhazy și Maria Sebastian. Proiectul a fost desfășurat în parteneriat cu biblioteca școlii, reprezentată de doamna bibliotecar Teodora Boleacu.

Cel mai important mesaj insuflat elevilor a fost cel de a IUBI LECTURA și, mai mult decât atât, de a simți că în fiecare carte se deschide o nouă lume, nemărginită.

Elevii și doamnele lor învățătoare s-au alăturat grupului Citim Împreună România celebrând, împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediție națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld  și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Ce este „Citim Împreună România”

Un grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, profesori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și al celor ce au grijă de ei.

 Ce înseamnă „Citim Împreună”

 Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toți împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame și bebeluși, tătici cu copii, bunici și nepoți, unchi cu nepoței, surori și frați. De un mare succes se bucură și lectura împreună între educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, bone și bebeluși, copii și lideri în tabere, prieteni.

Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.

 

Ultimele Știri

Related news