ZICI – 2018. Ziua Cititului Împreună a fost o sărbătoare la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

89c93925 bf5f 4c94 b02e 9a54b1318c11
Distribuie:

 

Joi, 01.02.2018, elevii claselor primare din Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Arad au învățat să iubească lectura în cadrul unor activități organizate cu  prilejul  Zilei Internaționale a Cititului Împreună – ZICI 2018.

Elevii au fost foarte încântați de activitatea desfășurată împreună cu doamnele lor învățătoare: Georgiana Nicoleta Marc, Adelina Rieger, Lavinia Pele, Oana Bene, Emilia Nacov, Bianca Moţ, Dorina Ștefan, Mirela Crișan, Alina Davidhazy și Maria Sebastian. Proiectul a fost desfășurat în parteneriat cu biblioteca școlii, reprezentată de doamna bibliotecar Teodora Boleacu.

Cel mai important mesaj insuflat elevilor a fost cel de a IUBI LECTURA și, mai mult decât atât, de a simți că în fiecare carte se deschide o nouă lume, nemărginită.

Elevii și doamnele lor învățătoare s-au alăturat grupului Citim Împreună România celebrând, împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediție națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld  și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Ce este „Citim Împreună România”

Un grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, profesori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și al celor ce au grijă de ei.

 Ce înseamnă „Citim Împreună”

 Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toți împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame și bebeluși, tătici cu copii, bunici și nepoți, unchi cu nepoței, surori și frați. De un mare succes se bucură și lectura împreună între educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, bone și bebeluși, copii și lideri în tabere, prieteni.

Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.

 

Categorie: Știri
Etichete: Citim Împreună România, educatie, elevi, lectura, pasiune, școala gimnazială Nicolae Bălcescu din Arad, ZICI 2018., Ziua Internațională a Cititului Împreună
Distribuie:
Articolul anterior
Aproape că a meritat să aștepte 28 de ani… Pâncota va avea un așezământ CULTURAL de 2000 de metri pătrați, pe patru nivele
Articolul următor
[ACTUALIZARE] PENTRU CĂ NINGE – Scandalului cauzat de CONTRACTUL de DESZPPEZIRE dintre Consiliul Județean și Inteco Holding în cad victime – „LOGIC”! – contribuabilii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie