marți, ianuarie 31, 2023

Zilele Aradului 2022. Conferința științifică națională „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ca în fiecare an, din programul Zilelor Aradului, face parte și o conferință științifică națională, dedicată istoriei orașului Arad, în cadrul căreia, pe lângă diverse comunicări care vor fi prezentate de istorici vor avea loc și lansări de carte și o expoziție.

Astfel, marți, 23 august 2022, în sala „Regele Ferdinand“ de la Palatul Administrativ, de la ora 9:30, va avea loc conferința științifică națională „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“.

După alocuțiunile în plen, care vor fi prezentate la începutul evenimentului, va fi vernisată expoziția de fotografie „Arad 3 iulie 1944: Când pământul s-a cutremurat…“, care cuprinde mărturii vizuale ale raidului aerian păstrate în Fototeca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

După vernisajul expoziției, vor avea loc două lansări de carte:

„Heraldică teritorială arădeană (1999 – 2021)“, autori: Augustin Mureșan și Ioan Popovici și
„Drumul vinului de-a lungul veacurilor în Podgoria Aradului «Miniș Măderat» – O altfel de istorie“, autor: Puiu Emilian Valea.

De la ora 11:00 sunt programate lucrările sesiunii naționale de comunicări științifice.

Conferința Științifică Națională „Orașul Arad în timpul celui de-al doilea Război Mondial“ este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Arad, Complexul Muzeal Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“, Universitatea „Aurel Vlaicu“ Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ din Arad și
Asociația „Ștefan Cicio-Pop“ Arad.

Caietul-program al conferinței:

Caiet Program 2022 Zilele Aradului by www.criticarad.ro on Scribd

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news