miercuri, martie 29, 2023

ZIUA JUDOULUI ARĂDEAN: FESTIVAL pe TATAMI în acest weekend, la „Polivalentă”

 

Duminică, la Sala Sporturilor „Victoria” – „Polivalenta” – va avea loc un adevărat regal de judo – iar data aleasă, 9 decembrie,  marchează cu o reverență cei exact șapte ani de la dispariția părintelui judoului românesc, Mihai Botez. Cu această ocazie, tandemul Silviu Turc – Arpad Nagy organizează a șaptea ediție „Ziua judoului arădean”, dar și ediția cu numărul 6 a „Euro Regional – Judo League”, rezervată sportivilor Under 18 și Under 23. Discutăm despre o competiție  ce adună peste 600 de sportivi din 8 țări. CAIETUL-PROGRAM îl puteți citi în GALERIA FOTO. 

Regalul va începe duminică, la ora 9.00, cu  o demonstrație de ju jitsu a lui shihan Pavel Milovan și discipolilor săi de la Seishi Budo, club înființat chiar de părintele artelor marțiale românești.

„Sunt două competiții care ne fac cinste, vom avea premii de 5000 de euro, echipa clasată prima urmând să încaseze un cec în valoare de 1000 de euro. Toți sportivii de pe podium vor fi recompensaţi cu premii” – a declarat Silviu Turc.

„Vom avea sportivi din Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Austria, Germania și, în premieră, din Canada. Cu judoka români vom avea ceva probleme, deoarece exact în acest weekend, la București, are loc Liga Campionilor la judo, competiție primită de Capitală în ultima clipă. Și noi am avut invitație să mergem la Moscova, dar am rămas acasă, pentru a organiza acest adevărat festival al judoului arădean. Dacă ne referim la medalii, favoriți sunt sportivii de la CSM, Sofian Popa, Gabriel Calmar şi Andreea Ciopraga, antrenați de Dorin Drimbe” – a spus și Arpad Nagy.

 

Fosta sală de aerobic de la bazinul „Delfinul” și-a schimbat destinația într-una de Arte Marțiale Mixte

Recent, fosta sală de aerobic de la bazinul „Delfinul” și-a schimbat total înfățișarea și destinația. Aceiași Silviu Turc și Arpad Nagy, parteneri ai proiectului Panda Team Arad e menit să crească noi generații de judoka, dar și să-i inițieze pe cei mai avansați în sporturi precum Sambo kombat, Jiu-Jitsu sportiv și MMA (Mix Martial Arts). „Avem o lună plină de când ne desfășurăm o parte din activitate acolo și suntem mulțumiți de cum decurg lucrurile. Încetul cu încetul, atragem inclusiv copii de 4-5 ani spre judo, dar îi pregătim și pe cei mai consacrați într-un mediu nou, cu toate dotările necesare pentru a deschide drumul spre performanță”, a mai menționat Nagy.

 

Notă:

Înscrieri la cursurile de judo, Sambo kombat (sport olimpic aprobat ca atare în acest an și, din anul 2024, prezent la Olimpliade ), Jiu-Jitsu sportiv și MMA se pot face direct la fața locului, sau cu un telefon prealabil la numerele de telefon: 0771339423 sau 0773778652.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news