sâmbătă, mai 21, 2022

ZIUA PROTECȚIEI CIVILE cade, anul acesta, DE RĂZBOI. Imaginile OMENIEI din Vama SIRET, redate și descrise de comunicatorul ISU Arad

George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad: Anul acesta pot face o comunicare despre „arma vieții" dintr-o misiune de protecție civilă în Vama Siret

Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie, dată la care, în 1933, a luat ființă protecția civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468.

Acest Decret aproba „Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având drept scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor”.

George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad,  plecat spre granița cu Ucraina ca să fie alături de cei care au nevoie cel mai mult de ajutor a transmis un altfel de comunicat despre importanța protecției civile, conectat la realitatea evenimentelor în derulare în Vama Siret.

„Mâine este ziua Protecției Civile din România.

În toți acești ani în care am făcut comunicare, am trimis către mass-media si public un comunicat despre importanța protecției civile, semnificația zilei etc.

Anul acesta pot face o comunicare despre „arma vieții” dintr-o misiune de protecție civilă.

Alături de alte câteva sute de colegi salvatori sunt în misiune in unul din cele mai „fierbinți” puncte din România, PCTF Siret.

Nu vreau să citez din lege despre misiunea protecției civile în cazul refugiaților, o să vă spun doar că aici, la Siret și în toate punctele de intrare în România, ne facem datoria din suflet pentru semenii noștri care acum au nevoie de noi.

Am văzut atâta suferință în 24 de ore, dar și atâtea zâmbete de mulțumire pentru colegii mei salvatori și pentru toți oamenii implicați aici alături de noi, încât se poate spune că în aceste zile toți românii suntem soldați în „arma vieții” și o sărbătorim mâine.”  

Vama Siret, duminică, 27 februarie 2022 –  ora 22.50:

În tabăra din Siret se face schimbul de tură:

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news