POLITICE

[ACTUALIZARE 2] Mihai Fifor a câștigat președinția PSD Arad. Florin Tripa este președinte executiv

 

Cu scorul de 64 la 58 a câștigat Mihai Fifor președinția, pentru un mandat de un an, a Partidului Social Democrat – Filiala Arad, în defavoarea contracanditadului său, Dorel Căprar.
Din totalul de 123 de voturi exprimate, trei au fost anulate inițial, dar două au fost revalidate, astfel încât au votat 122 de membri PSD din cei 135, câți compun CEx-ul local cu drept de vot.
Florin Tripa l-a învins pe contracandidatul său, Vasile Bociort, cu 20 de voturi diferență și este președintele executiv al PSD Arad până la următorul scrutin.

Toma Banciu, Daniel Bogoșel, Gheorghe Burdan, Liviu Burtă, Rivelino Căscătău, Ioan Ciul, Gabriel Faur, Ioan Gligor, Ioan Herbei, Mircea Jichici, Francisc Kempf, Cornel Lucaci, Ioan Malița, Emil Otlăcan, Mihai Pârv, Dan Pocrișer și Gheorghe Sabău sunt cei 17 vicepreședinți, aleși dintre cei 32 de membri înscriși pe listă.

Mihai Fifor: Nu pot decât sa le multumesc tuturor colegilor mei, cei care dau sens și viață PSD Arad, tuturor acelor colegi care m-au votat sau nu m-au votat astăzi și care rămân coloana vertebrală a organizației. Misiunea incredintata astazi ma obliga si ma onoreaza.
A fost o competiție corectă, exact cum mi-am dorit întotdeauna, o confruntare de mentalități și viziuni, care nu poate decât să dea un impuls dinamic vieții interne de partid.
Am vorbit și vorbesc despre reformare, reconstrucție, obiective, proiecte, toate bazate pe profesionalism, onestitate, corectitudine, determinare și curaj.
De azi începe o nouă etapă în viața PSD Arad si sunt convins ca vom gasi forta si intelepciunea necesare pentru a stinge pasiunile aprinse in aceste saptamani de competitie interna. Camaraderia, solidaritatea si spiritul de echipa trebuie sa fie liniile directoare ale activitatii noastre viitoare si numai de noi depinde daca vom reusi sa dam o noua sansa PSD Arad.Ne asteapta doua batalii extrem de grele, localele si parlamentarele, batalii pe care suntem obligati sa le castigam pentru noi si pentru aradeni.
Si le vom castiga! Pentru ca noua ne pasa, pentru ca noi avem solutii, pentru ca noi nu lasam pe nimeni in urma. Puternici impreuna! Pentru Arad!”

Florin Tripa: „Până la urmă, sunt convins că doar partidul are de câștigat de pe urma oricărei confruntări de idei si programe. Nu putem să vedem cu toții lucrurile la fel și astfel trebuie să și fie într-o democrație pluripartidică consolidată. Nu e vorba despre persoane ci despre concepte, strategii și nuanțe. Noi contăm prea puțin, nu Fifor sau Tripa au ieșit astăzi învingători ci o anumită modalitate și eleganță de a face politică. Sigur că le mulțumesc celor care și-au păstrat încrederea în mine, precum și colegilor care i-au oferit lui Mihai șansa de a repune pe șine PSD Arad. Un nou început, pentru noi și pentru arădeni!”

Dorel Căprar: Astăzi s-a încheiat un capitol foarte frumos din viața mea. A fost cu suișuri și coborâșuri, cu victorii, dar și înfrângeri, cu emoții, dar și cu foarte multă muncă. Așa cum spuneam astăzi colegilor în Conferința Extraordinară a PSD Arad, eu voi rămâne același prieten, același om dedicat partidului și oamenilor din partid.
Mulțumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine pe tot parcursul acestui drum.
Doamne ajută!”

 ………………………………………………..

[ACTUALIZARE] Fifor și Căprar sunt „bară la bară” în lupta pentru șefia PSD Arad

Odată cu excluderea din competiția pentru funcția de președinte al PSD Arad a lui Ioan Flonta, în cursă au rămas Dorel Căprar și Mihai Fifor. În jurul orei 14:00 ar urma să se încheie lucrările Conferinței Extraordinare și PSD Arad să aibă o conducere pentru următorul an.
Deși era așteptat și președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, la Arad a ajuns doar Laurențiu Nistor – cel care în ultimele 2 săptămâni a ocupat și poziția de președinte interimar PSD Arad, Titus Corlățean, dar și alți senatori și deputați din țară.

Din informațiile pe care le avem din interior, scorul dintre Fifor și Căprar este mai echilibrat decât… previziunile de ieri, de exemplu, când la „cota pariurilor” scorul era de 85 la 50 în favoarea lui Mihai Fifor.

De asemenea, pronosticul competiției dintre Vasile Bociort și Florin Tripa este net în favoarea celui din urmă.

…………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (21 februarie, 2020) TREI pentru PREȘEDINȚIA PSD Arad. Vezi LISTA completă a candidaților la funcțiile de conducere ale partidului

135 de membri PSD cu drept de vot în Comitetul Executiv se întâlnesc sâmbătă, 22 februarie, de la ora 10:00, în sala Hotelului Continental, pentru a-și alege viitoarea conducere. 

Data și ora limită pentru înscrierea în cursa pentru funcția de președinte, președinte executiv și vicepreședinți a fost vineri, 20 februarie, ora 15.00. La secretariatul partidului, până la ora respectivă, au fost depuse următoarele candidaturi, conforme cu Statutul:

Dorel CĂPRAR, Mihai FIFOR și Ioan FLONTA pentru funcția de președinte al PSD ARAD; Vasile BOCIORT și Florin TRIPA pentru cea de președinte executiv; Marius SULINCEAN, Mihai PÂRV, Emil OTLĂCAN, Andrei NEDA, Petru MARIȘ, Gabriel FAUR, Cosmin Ovidiu OPREAN, Francisc KEMPF, Aurel CURTA, Flavius ONCU, Cristian GAVRA, Gheorghe SABĂU, Petre TOMA, Adrian BUTUNOI, Adrian MANTA, Flore CIUCUR, Flavius FILIP, Dan POCRIȘER, Beniamin VÂRCUȘ, Cornel LUCACI, Neculai ROTARU, Ioan CIUL, Rivelino CĂSCĂTĂU, Liviu BURTĂ, Gheorghe BURDAN, Toma BANCIU, Liana MOCUȚA, Mircea JICHICI, Ioan MALIȚA, Ioan HERBEI și Ioan GLIGOR pentru vicepreședinți.

Articole asociate:

SURPRIZĂ… sau nu? Candidatura pentru funcția de președinte al PSD Arad a lui Ioan FLONTA este contestată… pentru că membrului-cotizant nu i s-a găsit ADEZIUNEA!

Conferința Extraordinară Județeană a PSD Arad va avea loc sâmbătă, 22 februarie

Critic Arad, 22 februarie 2020 1:15

psd-vicepresedințipsdaradcex-psd1-1cex-psd-2psd-arad-2