joi, mai 26, 2022

[ACTUALIZARE 3] Magistrații din Gurahonț care au RE-ARESTAT „lotul de țigărari de munte” după o poveste demnă de Zilele ÎNDRĂGOSTIȚILOR și LECTURII merită un LIKE pentru curaj!

Traseul  Dosarului 225/238/2022 aflat pe rolul Judecătoriei Gurahonț, este un fel de „labirint juridic” pe care dacă-l străbați înveți multe despre frică și curaj în justiția arădeană. 

Traseul  Dosarului 225/238/2022 aflat pe rolul Judecătoriei Gurahonț, în care Mihuţa Adrian Georgian, Sbîrcea Marius Dorin, Târsan Sebastian, Sida Dorel Teodor Ioan și Tonţa Victor Traian sunt inculpați pentru contrabandă este un fel de „labirint juridic” pe care dacă-l străbați (nu-i foarte greu, pentru că-i destul de mic) înveți multe despre frică și curaj în justiția arădeană.

De la „beleaua” cu TIR-ul plin cu țigări abandonat într-un șanț

din fața Casei parohiale părăsite din Hălmagiu și „descoperit” de polițiști după 2 zile, în 9 august anul trecut (citește actualizările consecutive mai jos), până la perchezițiile din 5 februarie, a.c. au trecut, iată, 6 luni.

Dosarul a fost înregistrat, așadar, pe 06.02.2022 (deci imediat după ce i-au săltat polițiștii), iar în aceeași zi au fost arestați.
Au stat cu totul vreo 4 zile în arestul IPJ… căci pe 11 februarie, Tribunalul Arad i-a pus în libertate de îndată pe toți, decizând  trimiterea cauzei spre rejudecare – mai plastic vorbind, dându-i cu dosarul în cap doamnei judecător Anca Aslău.

Însă de Ziua Iubirii se întâmplă ceva foarte interesant – cel puțin pentru Judecătoria Gurahonț…

unde-s doi judecători cu totul: supărată, doamna judecător își face o declarație de abținere (hai să nu mai insistăm acum pe ADEVĂRATELE MOTIVE: să zicem că din orgoliu) – cerere care i se și admite… (cum să refuzi un divorț tocmai de 14 februarie? gen)

Cei cinci au stat acasă tot 4 zile, deci, iar dosarul a fost trimis…celuilalt judecător.

I-au lăsat, așadar, să-și petreacă și Ziua îndrăgostiților, și pe cea a Lecturii acasă… iar ieri, când iubitele sărbători s-au încieiat, i-au arestat din nou

…aceasta fiind pagina de pe Portalul Justiției care delaliază:

Probabil că cei 5 vor ataca din nou sentința și, tot probabil, instanța superioară îi va pune din nou în libertate peste alte 4 zile… și tot așa.
Până o să se trermine țigările – adică niciodată.

De remarcat, totuși, tupeul magistraților din Gurahonț (pe care i-am criticat în diverse rânduri… dar acum n-avem cum să nu de dăm un like pentru curaj!).

…………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (11 februarie, 2022) Tribunalul Arad i-a pus în LIBERTATE DE ÎNDATĂ pe contrabandiștii de țigări arestați duminică și au trimis cauza spre REJUDECARE la Judecătoria Gurahonț

Arestați preventiv în 6 februarie de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Gurahonț, cei cinci contrabandiști de țigări  cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani au contestat decizia la instanța superioară.

Astăzi,11 februarie, Tribunalul Arad i-a pus în libertate de îndată pe toți, decizând  trimiterea cauzei spre rejudecare la  Judecătoriei Gurahonț.

…………………………………………………
[ACTUALIZARE 1] (6 februarie, 2022) TREISPREZECE PERCHEZIȚII DOMICILIARE. Au fost ridicați de acasă și duși la arestare CINCI bărbați din rețeaua care, în vara trecută, ABANDONA TIRURI CU ȚIGĂRI prin Hălmagiu
[COMUNICAT DE PRESĂ]
TREISPREZECE PERCHEZIȚII DOMICILIARE, ÎN JUDETELE ARAD, TIMIȘ ȘI BIHOR
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în 6 localități din județele Arad, Timiș și Bihor.

Activitățile s-au desfășurat în dimineața zilei de 5 februarie a.c., în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, municipiul Timișoara din județul Timiș și municipiul Oradea, din județul Bihor.

În baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate, au fost identificați 5 bărbați,

cu vârste între 20-39 de ani, bănuiți de contrabandă calificată, care, în perioada august-septembrie 2021 ar fi deținut, și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate. Din această cantitate, 1.645.300 țigarete (82.265 pachete) au fost depistate de polițiști, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu.

Totodată, 454.280 țigarete (22.714 pachete) au fost transportate și depozitate la liziera unei păduri situată între localitățile Hălmagiu și Hălmăgel, acestea fiind depistate de polițiști în luna septembrie a anului 2021.

Cei 5 bărbați, cercetați pentru contrabandă calificată, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, din cadrul Judecătoriei Gurahonț. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 10 Rurală Gurahonț, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

Agent șef de poliție, Claudia Iuga 

Cine sunt cei cinci bărbați care au fost arestați

Tarsan Sebastian – șoferul TIR-ului care transporta 600 de baxuri de țigări și care a fugit de polițiști la Mândruloc, fiind prins după o săptămână, la începutul lunii iunie, 2021; Sbârcea Marius – reținut în urma perchezițiilor efectuate în luna iulie 2021 în Arad, care-l vizau pe Cosmin Mladin și rețeaua sa; Tonța Victor, fost polițist de frontieră care în 2008 și-a vândut pistolul din dotare s-a apucat de cultivat CANNABIS INDOOR; Sida Dorel – cel mai cunoscut dealer de țigări de contrabandă pentru zona Hălmagiu și un „anume” Mihuța Adrian.

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (7 septembrie, 2021) La Hălmagiu e inflație de țigări de contrabandă! Deja nu mai are cine să le culeagă de prin păduri, așa că le recoltează Poliția și le trece la „merite deosebite cu autor necunoscut”

După celebrul caz cu TIR-ul cu numere de Ungaria burdușit de țigări (despre care noi n-am avut timp să scriem atunci, în concediu fiind), găsit de polițiști luni, 9 august, prăbușit în șanțul din fața Casei Parohiale din Hălmagiu după ce a fost părăsit acolo de vineri noaptea (sic!) nefiind revendicat nici măcar de fiul preotului din localitate (al cărui „beneficiar” știe tot poporul că era) – VEZI VIDEO DIN ATAȘAMENT ȘI COMUNICATUL DE PRESĂ DIN AL DOILEA SUBTITLU – iaca… au mai găsit o „tură” de țigări abandonate în pădure… c-așa-i la Hălmagiu: țigări pe toate drumurile și în toate pădurile!
Așadar, după ce au zăcut pe stradă, neinteresând pe nimeni, au invadat pădurile și deja nu mai are cine să le culeagă de prin păduri, așa că le recoltează Poliția și le trece la „merite deosebite cu autor necunoscut”…

[COMUNICAT DE PRESĂ]
SUTE DE MII DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ, DEPISTATE DE POLIȚIȘTII ARĂDENI

Polițiștii orașului Sebiș, împreună cu cei ai Secției Rurale 10 Gurahonț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au găsit mai mulți saci cu țigarete, pe raza localității Hălmagiu.

În urma unor activități desfășurate în ultima perioadă, în dimineața zilei de 4 septembrie a.c., polițiștii au depistat, la liziera unei păduri din localitatea Hălmagiu, mii de cartușe de țigarete abandonate, ambalate în saci de plastic.

După inventarierea acestora, s-a constatat că este vorba de 22.714 pachete, conținând 454.280 de fire de țigarete, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, în vederea identificării persoanelor responsabile și luarea măsurilor legale care se impun.

Întocmit, Agent șef Claudia Iuga

…………………………………………………….

COMUNICATUL DE PRESĂ DIN 9 AUGUST, a.c.

Poliţiştii şi procurorii arădeni au descoperit un TIR înmatriculat în Ungaria abandonat în localitatea Hălmagiu, iar la deschiderea remorcii, în baza unui mandat de percheziţie, au găsit peste 80.000 de pachete cu ţigări de contrabandă provenite din Belarus.

TIR-ul staţiona în localitate de mai multe zile, motiv pentru care poliţiştii au bănuit că ar putea fi vorba de un transport ilegal.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, Diana Ilca, a declarat luni, pentru AGERPRES, că vehiculul a fost percheziţionat duminică seara şi a fost descoperită o cantitate de peste 80.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

„Ca urmare a efectuării percheziţiei asupra ansamblului, a fost găsită cantitatea de 82.265 pachete cu ţigarete de marca NZ Gold, netimbrate, de provenienţă Belarus. La aceeaşi dată, s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în 14 locaţii din comuna Hălmagiu (…) în unele locaţii fiind depistate cantităţi de ţigarete de contrabandă”, a declarat prim-procurorul.

Până în prezent, nu a fost identificat şoferul TIR-ului, iar cercetările pentru depistarea acestuia continuă.

Până în prezent, nu a fost identificat şoferul TIR-ului, iar cercetările pentru depistarea acestuia continuă.

Fotografie de dinainte să ajungă polițiștii la TIR:

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news