Front 7 N-CAZURI

[ACTUALIZARE 4] După ce veți asculta MĂRTURIA LUI TIBI, „martor-boschetar” de profesie, veți concluziona că la Pecica discutăm despre un sistem polițienesc corupt până la imbecilizare!

 

Înregistrarea video pe care o puteți viziona în deschiderea acestei a patra actualizări a cazului de șantaj măsluit care a „dat foc” orașului Pecica ar trebui să aducă în orășelul care a ajuns capitala corupției în județul Arad nu doar DNA-ul (care am înțeles că e pe drum… acum ia colțul), ci și o REVOLUȚIE!

Nu se poate ca tu, comandant de poliție de oraș, să-ți bazezi cazurile pe niște oameni fără discernămănt și pe care-i constrângi oferindu-le (practic) drogurile – „două pachete de țigări și un pet de bere pe zi ca să stau la birt și să tac” – care le alimentează imbecilitalea! Aici deja vorbim despre exploatare sclavagistă în cea mai barbară accepțiune a expresiei. Aici vorbim despre practici polițienești din țările cele mai subdezvoltate…
Asta nu e un sistem european, nu e nici măcar sovietic… nici african și nici sud-american nu e: e pur și simplu unul corupt până la imbecilizare. „Made in Pecica”. Mai are puțin și devine brand mai tare decât celebra Pită de Pecica.

Ascultați ce mărturisește acest nenorocit al soartei, Szikora Tiberiu – „Salut, Tibi – îmi dai voie să te filmez în timp ce vorbești?” „Sigur că da!”: așa ar trebui să înceapă orice anchetă a unui polițist care ia o declarație: video, cu sunet clar, cu toată mimica feței filmată în cele mai mici delalii, pentru ca orice specialist să poată analiza, la liber, procentajul de adevăr și minciună a martorului sau a acuzatului.

L-ați văzut?… Acum să punem două întrebări de aritmetică simplă: 

Câte infracțiuni, dintre cele prevăzute la Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie  a comis, în opinia dumneavoastră, domnul comisar-șef Iulian Munteanu?
Dar din cele prevăzute în… legea firii?!

Și ca și cum asta n-ar fi suficient – apare încă un caz de șantaj, cu aceeași „victimă de profesie” Scopeț Dumitru și, desigur… același „anchetator” – care „soluționează” cazul EXACT PE DOS față de „Vârtaci & co.”!

„La doar două zile după ridicarea noastră, aceeași victimă, Scopeț Dumitru, a depus o altă plângere la Poliția Pecica pentru aceeași agresiune asupra sa. În aceasta, el susține că numitul SECEANSCHI SEBASTIAN l-ar fi șantajat și agresat fizic pentru a-i înapoia o sumă de bani plus camăta aferentă, bani pe care acesta i-ar fi imprumutat. Dar de aceasta dată, Poliția Pecica a fost foarte indulgentă, punându-i pe aceștia față în față pentru a ajunge la o înțelegere între ei, pe „șantajatul de profesie’” să-și schimbe declarația și să spună că a mințit în prima declarație, iar pe Seceanschi l-au amendat cu 1000 e lei… așa, din necesitate. De ce nu s-a făcut din nou un dosar de șantaj?! Pentru că s-ar fi dovedit că Scopeț nu a fost de fapt șantajat de nimeni și este de fapt doar o metodă prin care acesta poate scăpa de datorii… În tot acest timp, domnii anchetatori iau persoane de acasă și, prin constrângere, sunt puse să depună plângeri împotriva mea” – este declarația lui Cârdan Leontin – „marele dușman” al, după câte se vede, „indulgentei cu cine trebuie” Poliții a Orașului Pecica.

Desigur, în episoadele următoare vom motiva expresia „indulgentei cu cine trebuie”, cu nume și prenume.

…………………………………………….

[ACTUALIZARE 3] (24 octombrie, 2018) Avem RĂSPUNSURI la întrebările care se impuneau în cazul „șantajiștilor” de la PECICA: discutăm despre POLIȚIȘTI slabi și POLITICĂ perversă [DOCUMENTE]

Am stat cu doi oameni ca mine și ca tine în fața Palatului de Justiție din Arad, bând o cafea în picioare și contemplând peisajul danpulea al Justiției noastre cea de toate zilele. Ascultam o poveste care, dacă se dovedește a fi reală (ceea ce e aproape de evidență), Kafka e mic copil și ar trebui să ne luăm toți grămadă, să părăsim tot ce ne leagă de ei, să ne mutăm în munți, să ne facem un alt popor și să-i lăsăm singuri – să se aresteze între ei.

Citiți scrisoarea asta:

„Buna ziua, mă numesc Cîrdan Gheorghe Leontin domiciliat în localitatea Pecica, jud. Arad, str. (…), nr (…), tel. (…) și vin în fața dumneavoastră cu următoarea problemă.
În data de 17.10.2018, la ora 6 dimineața, m-am trezit cu poliția în casa în care locuiesc împreună cu soția, soacra și cei doi copii din care unul minor [12 ani]… Domnul Munteanu Iulian, comandant al politiei Pecica, mi-a prezentat un mandat de percheziție și unul de aducere pentru audieri [adaug copie a respectivelor mandate], am fost luat si dus la sediul Politiei unde am fost retinut și audiat împreună cu un prieten al meu care se afla in trecere spre Germania, unde locuiește, și alte 5 persoane. Am fost reținuți timp de 12 ore la sediul Poliției Pecica, fără apă și mâncare, după care am fost duși la sediul Poliției ARAD, unde am fost băgați la arest pentru 24 de ore…

Până aici nimic nu este anormal în conditiile comiterii unei infracțiuni… doar că infracțiunea pentru care mi-a fost pus telefonul sub ascultare, mi s-a făcut o percheziție, am fost băgat la arest eu nu am comis-o!
În tot acest timp, domnii polițisti care s-au făcut de râs cu respectivele perchezitii mi-au mai fabricat două  dosare prin constrângerea unor persoane să depună mărturie împotriva mea, după ce au căutat în stenogramele înregistrărilor telefonice diferitele divergente mărunte pe care le-am avut cu anumite persoane.
Declar cu toată răspunderea că toate aceste lucruri sunt o răzbunare a anumitor probleme din trecut, care au culminat în anul 2012 , când eram președinte al PP-DD al orașului PECICA și vicepreședinte al organizatiei judetului Arad. În această calitate am organizat mai multe întâlniri cu cetățenii orașului Pecica în timpul campaniei electorale, timp în care mi s-a atras atenția de către același domn comandant Munteanu că «nu este bine ce fac și aceste lucruri vor avea repercusiuni asupra mea pe viitor». Menționez că la acel moment dl. Iustin Cionca era deputat în Parlamentul României și candida pentru un nou mandat, iar vina pentru că acesta nu a mai fost ales mi s-a atribuit mie în totalitate [fiind ales ca deputat în Colegiul 7 Arad reprezentantul PP-DD] deoarece în parte de campania electorală m-am ocupat eu iar între dl. Cionca si dl. Munteanu exista o prietenie strânsă, cunoscut fiind faptul că acest domn a fost numit comandant în orașul Pecica pe criterii politice. (…)
Precizez că prietenul meu din Germania, pe nume Cristurean Cotizo Viorel, care se afla în trecere pe la mine, a fost și el reținut, i s-a întocmit și lui un dosar de urmărire penală cu aceeași aberație și a primit și el control judiciar 60 zile, în condițiile în care cei trei copii ai lui și sotia se află în Germania, el având domiciliu acolo, fără ca aceștia să aibă vreun alt venit.
O altă cunoștință a mea, pe nume SZIKORA TIBERIU a fost dus la sediul poliției și, sub amenințare, a fost pus să semneze o declarație pe care dl. Munteanu o dicta și dl. anchetator Flore Florin o scria, mărturie mincinoasă prin care domnul comandant îmi inventa diferite infracțiuni. Acestuia i s-au promis  diferite bunuri materiale precum și favorizarea în vreun diferit dosar pentru a semna respectiva declarație… Menționez că de la această dată copilul meu este marginalizat la școală deoarece părinții copiilor îl consideră copilul unui infractor (…).
MULȚUMESC ȘI SPER CA PRIN INTERMEDIUL DUMNEAVOASTRĂ SĂ SE POATĂ AFLA ADEVĂRUL”

[Editat – date personale, dezacorduri și semne diacritice]

Poate e util de menționat: până ce să mă văd cu acești oameni nu am citit această scrisoare – care a venit pe secțiunea de mesaje private de pagina de Facebook a site-ului – decât „în diagonală”. Ce să-ți povestesc: cazul de șantaj de la Pecica are legătură cu Cionca… mă leși?! – mi-am zis. Mă duc să mă văd cu oamenii ăștia, să-i văd cum arată, ce vocabular, ținuță și acte posedă... n-ai cum să-ți dai seama cine bate câmpii dacă nu-i vezi cu ochii tăi (și pe cei ce bat câmpii, și pe câmpi) zic – iar decizia Instanței de judecată (vezi precedenta actualizare), care a desființat acțiunea (acum pot să afirm sigur asta!) neprofesionistă a polițiștilor, a fost factorul decisiv.

Despre ce naiba vorbim aici?… Despre un păcănelo-dependent care ia bani de la cămătari, iar Poliția-l arestează pe un aproape neamț care a venit să-și facă cumpărături de la Dedeman!

Vorbim despre niște oameni absolut obișnuiți… cum ziceam: ca mine și ca tine și care au aproximativ aceeași legătură de cauzalitate cu acest caz cam cât avem tu sau eu. Cristurean Cotizo, de exemplu, de 14 ani în Germania, fără nici cea mai mică treabă cu Pecica în afară de faptul că venise la prietenul lui, Leontin Cîrdan,  într-o vizită scurtă (mai precis după niște materiale de la Dedeman venise… că-i constructor). „Neamțul” a fost reținut, cu mașina lui de constructor cu tot, și băgat în arest pentru (auzi aici!) „intimidare prin prezență” – respectiv pentru că era la o cafea cu prietenii lui Leontin Cârdan! (Așa că ai grijă lângă cine-ți bei cafeaua… cel mai bine ar fi s-o bei în câmp!)
Și Leontin Cîrdan e plecat din Pecica de 8 ani, prin Olanda și  a venit tot în vizită, în vară. Niciunul dintre ei n-avea habar că există „persoana vătămată Scopeţ Dumitru” – darămite s-o vătămeze cu ceva. Lui Cristian VârtaciScopeț ăsta  avea să-i dea niște bani „din clasa a IV-a”, iar pe 11 septembrie i-a făcut o vizită… de aia, ca de 11 septembrie: l-a pus să-și ceară scuze în genunchi, în fața propriei sale case, și să jure că nu mai ia bani împrumut: astea-s toate „agresiunile”, „violările de domiciliu” și „cele două șantaje” pe care le au polițiștii ca (semi)probe! Mai mult: deși Scopeț Dumitru a reclamat „violarea drepturilor sale de om care ia bani împrumut și nu-i mai dă înapoi” pe 11 septembrie, descinderea cu mascați s-a produs pe 17 octombrie… cum naiba?…„În tot acest timp, n-am fost deranjați niciunul măcar cu vreo întrebare de polițiștii din Pecica” – spun oamenii (toți 7!) -…io-te cum se plimbau 7 șantajiști prin Pecica, mâncau pizza cu polițiștii la Tavernă și nu le avea nimeni baiul… îți vine să zici.
Să mai remarcăm că Școpeț ăsta e un păcănelo-dependent, așa că ia de la cămătari (CĂMĂTARI, dom` comandant… nu Vârtaci!… vă reîmprospătăm memoria cu plăcere dacă ne sunați) de câte ori pierde alocația copilului și banii din cerșit la aparate – prin urmare „coșul cu dosare de aruncat la gunoi” al Poliției Orașului Pecica e plin de cazuri cu „Scopeț căutat de cămătari”, domnule comandant, ce naiba?… despre ce vorbim aici?!

Cazul a intrat deja (sau va intra… chestiune de ore) în atenția Ministerului Justiției, DGA, DNA, Șefului I.P.J. Arad…

Cei șapte oameni acuzați de șantaj și umiliți cu acuzații cretine, percheziții, dube și beciuri au făcut sesizări față de aceste abuzuri la toate instituțiile abilitate. De la câteva au primit și răspunsuri. Își vor lua un avocat bun și vor merge, după spusele lor, „până-n pânzele albe”pentru a le fi măcar reparată reputația… care, orice s-ar comenta, este o valoare la fel de importantă pentru oameni ca mine și ca tine, ca și pentru „domnii comandanți”… dacă înțelegi ce vreau să spun.

***

P.S. Și sper că ați observat că de relația nefirească dintre cuplul Cionca-Munteanu și această speță, deocamdată, ne doare-n bască. Și fără acest „mic amănut”, tot FOARTE GROASĂ e beleaua!

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (20 octombrie, 2018) Avem numele „celor ȘAPTE ȘANTAJIȘTI care au speriat Pecica” – dar avem și mari SEMNE DE ÎNTREBARE față de acest caz…

Vârtaci Cristian Vlad, Faur Sorin, Cîrdan Gheorghe Leontin, Dumitrean Mihai Florin, Miron Marius Petru, Cristurean Cotizo Viorel și Creţ  Ștefan sunt „cei 7 care au speriat Pecica”.

Ministerul Justiției, prin Portalul Oficial al Instanțelor de Judecată, a publicat decizia instanței luată joi în cazul celor șapte tineri reținuți pentru șantaj, complicitate la șantaj și violare de domiciliu, de polițiștii orașului Pecica, în urma unor descinderi și percheziții domiciliare efectuate la 5 săptămâni după ce s-a petrecut fapta reclamată. Dacă citim cu atenție sentința și o confruntăm cu comunicatele de presă – pe care le puteți (re)citi mai jos -, observăm destul de ușor că… ori ancheta și probele polițiștilor și procurorului nu l-au convins pe judecătorul de drepturi și libertăți să-i aresteze (măcar pe liderii grupului) cel puțin la domiciliu, ori „s-a nimerit” un magistrat foarte tolerant în legătură cu fapte precum șantajul și violarea de domiciliu.
Oricum, e ceva dubios în cazul de la Pecica… mai ales că, fapt absolut rarisim,

Portalul Instanlelor face public numele părții vătămate

În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad în cadrul dosarului cu nr. 4449/P/2018. În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.b, art. 215 şi 2151 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii VÂRTACI CRISTIAN VLAD, FAUR SORIN, CÎRDAN GHEORGHE LEONTIN, DUMITREAN MIHAI FLORIN, MIRON MARIUS PETRU, CRISTUREAN COTIZO VIOREL şi CREŢ ŞTEFAN, în prezent aflaţi în arestul I.P.J. Arad pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 18 octombrie 2018 până la 16 decembrie 2018, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi la momentul expirării duratei acesteia în fiecare caz. În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art.215 alin.2 lit. a Cod procedură penală, impune inculpaţilor interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţelor Arad şi Timiş. În baza art.215 alin.2 lit.d Cod procedură penală, impune inculpaţilor să nu comunice cu persoana vătămată Scopeţ Dumitru, direct sau indirect, pe nici o cale şi să nu se apropie de această persoană la o distanţă mai mică de 50 de metri. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad a sumei de 1040 lei reprezentând onorariu de avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 octombrie 2018, ora 22:15. 

……………………………………….

[ACTUALIZARE 1]  IPJ Arad prezintă FILMUL ȘANTAJULUI de la Pecica. Victima a fost pusă în genunchi de niște băieți „specializați” în inventat DATORII

[COMUNICAT DE PRESĂ] 7 BĂRBAȚI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII PECICANI PENTRU ȘANTAJ ȘI COMPLICITATE LA ȘANTAJ

7 bărbați au fost reținuți de polițiștii orașului Pecica pentru șantaj și complicitate la șantaj/ Victima ar fi fost constrânsă fizic și psihic înmâneze o sumă de bani;

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad, polițiștii orașului Pecica au reușit identificarea a 7 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private.

La data de 17 octombrie, polițiștii au efectuat pe raza localității Pecica, 5 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea  infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private.

În urma perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile.

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit la data de 11 septembrie a.c., 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, din județele Arad și Timiș, s-ar fi deplasat cu patru autoturisme pe care le-ar fi parcat apoi în fața unui imobil de pe raza localității Pecica.

În fapt, un bărbat de 29 de ani ar fi pătruns în imobil și sub pretextul înmânării sumei de 1.800 de euro, ar fi exercitat presiuni fizice și psihice asupra persoanei vătămate. Întrucât victima ar fi refuzat în mod constant remiterea banilor, cel în cauză ar fi procedat la scoaterea acesteia în fața imobilului unde se aflau ceilalți bărbați, pe care apoi ar fi constrâns-o fizic să îngenuncheze în fața lor, solicitândule iertare.

În urma extinderii cercetărilor, s-a mai stabilit bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care –prin intermediul unui alt bărbat– l-ar fi instalat într-o locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri.

În bază probatoriului administrat, s-a dispus reținerea celor 7 pentru șantaj și complicitate la șantaj.

Cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, față de aceștia dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Se continuă cercetările, procurorul de caz dispunând față de doi bărbați extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la violare a vieții private, complicitate la șantaj, violarea vieții private și șantaj.

OFIȚER DE PRESĂ,
Inspector principal de poliție Lorena RADU

………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (19 octombrie, 2018) O nouă REȚEA DE ȘANTAJIȘTI… de această dată la PECICA, a fost destructurată de polițiști. ȘAPTE localnici au fost reținuți și se află sub CONTROL JUDICIAR

Un nou caz de șantaj, concomitent deconspirat cu cel de la Chișineu Criș, au rezolvat polițiștii de la Pecica: șapte persoane (le vom face publice numele, îndată ce vor apărea pe Portalul Instanțelor de Judecată) au fost reținute în urma a cinci percheziții domiciliare desfășurate miercuri, pe raza orașului.

Ancheta derulată de polițiști sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a reușit să documenteze două infracțiuni de șantaj și una de violare a vieții private, dar comunicatul instituției este „zgârcit” în informații concrete (rămâne să documentăm noi, eventual pe surse neoficiale, ce s-a întâmplat, de fapt). Cert e că „cei 7 care au speriat Pecica” au fost puși sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile de către Instanță… așadar, se  plimbă cu șantajul după ei prin zonă.

COMUNICATUL P.J. ARAD

 

Lucian Valeriu, 28 octombrie 2018 12:45

politia_pecica-960x540-1politia_pecica1p8-2p7p6p5p5-2p4p3p2-1p1-1p9parchet