Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] MINUNE! Primăria Arad, prin Poliția Locală, a reușit, după 5 ANI de „căutare a proprietarului terenului” din spatele blocurilor ADORA, să-l IDENTIFICE și să-l pună să-și facă CURĂȚENIE

 

[PUNCT DE VEDERE]

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la problemele cu care se confruntă locatarii blocurilor Adora Park 1 și 2, din zona Cocorilor – Vlaicu, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, ține să facă următoarele precizări, pentru clarificarea situației, dar și identificarea și aplicarea măsurilor optime, care să asigure rezolvarea eficientă a respectivei situații.

Problemele apărute în respectiva zonă sunt o consecință  a populării  spațiului viran rezultat după demolarea fostei secții a fabricii de strunguri de către oamenii străzii, aceasta fiind locația preferată din zonă a acestor  indivizi.

În vederea remedierii situației, polițiștii locali au identificat proprietarul terenului privat, pe care acești indivizi au intrat prin spărturile din gardul care împrejmuiește terenul respectiv, improvizând adăposturi insalubre. Proprietarului terenului i-au fost aduse la cunoștință obligațiile impuse de prevederile legale privind securizarea locației, menținerea curățeniei, pe care trebuie să le îndeplinească și sancțiunile aplicabile în situația în care acest lucru nu se realizează în termenul prevăzut. Zona respectivă având un regim juridic privat, nu a putut fi salubrizată cu ajutorul operatorului care prestează activități pe domeniul public delegat pe raza municipiului. Obligația de menținere a curățeniei terenului privat revine exclusiv proprietarului terenului, motiv pentru care a și fost somat de către polițiștii locali în acest sens. Termenul somației expiră în cursul acestei săptămâni.

În urma verificărilor ulterioare s-a constatat desființarea adăposturilor improvizate de oamenii străzii, curățirea zonei și acoperirea locurilor din gard. De asemenea s-a comunicat proprietarului terenului posibilitatea înaintării plângerii prealabile către organele competente în situația pătrunderii ilegale a persoanelor pe terenul pe care îl deține, poliția locală neavând competență de a intra pe o proprietate privată, fără acordul său, pentru îndepărtarea oamenilor străzii.

În ceea ce privește securizarea întregii zone, în acest sens, în această săptămână se va operaționaliza, în urma ședinței Consiliului Local Municipal, al doilea adăpost pentru oamenii străzii (locația unde sunt găzduiți în momentul de față ajungând la capacitatea maximă). După finalizarea stării de urgență și ridicarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020, soluțiile pe termen lung rezidă în asumarea obligațiilor legale de către proprietarul terenului privind menținerea securizării și igienizării perimetrului sau donația terenului în proprietatea statului român (în situația în care consideră că nu-și poate îndeplini respectivele obligații). În situația neconformării pe viitor de către proprietar, polițiștii locali vor aplica sancțiunile prevăzute de actele normative în vigoare, la fel cum s-a procedat și în alte spații de felul acesta din municipiul Arad.

Direcția Generală Poliția Locală Arad va avea în vedere intensificarea de către echipajele operative a operațiunilor de patrulare, în scopul descurajării fenomenului contravențional.

Pentru a sprijini demersul susținut al Poliției Locale de îndepărtare de pe domeniul public a cetățenilor care săvârșesc fapte de natură contravențională, sancționabile prin prisma sferei de competențe a DGPL Arad, cetățenii sunt încurajați să semnaleze astfel de abateri (surprinse în desfășurare) la numărul de telefon al Dispeceratului: 0257-939 ( apel gratuit).

Primăria Arad,
Biroul Relații cu Mass Media

………………………………………………….

[TITLUL INIȚAL] (5 aprilie, 2020) ORDONANȚA MILITARĂ Nr. 7 „bis”… sau ce decret secret le permite BOSCHETARILOR pe ȘORICIOAICĂ să facă șezători pe „Artileriei” cu prilejul COVID-ului?! Răspunsul Poliției Locale Arad e mai STUPEFIANT decât Drogul „Zombie”!

Oamenii care s-au mutat în blocurile ADORA Park de pe „Cocorilor” ori știu băiate și au pitbull, ori n-au știut exact unde se mută, ori s-au lăsat prostiți de bla-bla-urile dezvoltatorului că „zonă liniștită, aproape de centru, lângă stadionul UTA” și ale autorităților locale că „Aradu-i un oraș pașnic… e siguranță pe străzi”!…
Ce să-ți povestesc: așa de liniștită-i zona aia încât nici măcar de poliție nu-i vizitată decât în fugă, de pe „Cocorilor”, dac-o iei pe „Artileriei” și vrei s-ajungi pe jos în centru îți trebuie cel puțin spray paralizant la tine și să stai online cu 112-ul, dacă vrei înspre Checheci sau Confecții înseamnă că nici nu mai vrei să vii înapoi, iar dacă vrei s-o iei spre UTA… ai grijă că-i închis pentru fraieri!
Indivizii care populează spațiul viran rezultat după demolarea fostei secții a fabricii de strunguri sunt coșmarul oricui. Cei mai informați din zonă știu că încă de când s-a demolat, acel loc este locația preferată a sutelor de „boschetari de șoricioacă”; știu că drogul și-l cumpără de pe strada Mușețel, iar banii (fiind foarte ieftin) și-i fac prin metoda „cerșit prin intimidare” de la cei pe care-i văd „mai cu față de om bun”, tâlhăresc copii și fură ce-apucă.

Locatarii știu că Poliția Locală se ocupă de rezolvarea acestui tip de probleme – așa că au făcut o petiție, cum se face, mai ales acum, cu prilejul „Carantinei de Covid”, când (poate ai auzit), nu-i voie să ieși nici să-ți plimbi câinele, să-i duci de mâncare la mă-ta, să-i faci o injecție unui năcăjit cu cancer – că sar „băieții statului” pe tine și te amendează și te umilesc de anarhist ce ești.

În petiție, ei au scris cam așa, cum relatează într-un status pe facebook unul mai curajos dintre ei – că cineva trebuie să-și asume bătălia asta stupidă:

„Doresc sa atrag atenția autorităților competente, pentru a lua măsurile necesare, fie pentru a liniști locatarii din blocurile Adora Park 1 și 2, cât și locatarii din inprejurimi, bazându-mă nu doar pe Ordonanța Militară Nr 3/2020 Art. 6, aliniat -1, -2 și -3, cât și pt următoarele motive:
1. Indivizii din imaginile de mai jos, au început sa agreseze verbal vecinii, inclusiv pe mine dar mai ales femeile mai în vârstă care își duc gunoiul la tomberoane;
2. Acești indivizi au început sa se înmulțească ca număr, sunt tot mai gălăgioși și recalcitranți;
3. Mulți dintre vecini au frica de a-și plimba copiii sau câinii prin preajma acestora (deoarece sunt recalcitranți și mulți la număr);
4. In ultima perioada, au adunat mai mult gunoi și resturi mobiliare decât avem noi in tomberoane;
5. Vandalizează ghenele de gunoi, încât se aduna mai mult pe jos decât în tomberoane (iar vântul face restul…) imaginile vorbesc de la sine:

Buna!Prin aceasta postare, doresc sa atrag atenția autorităților competente, pt a lua măsurile necesare, fie pt a…

Publicată de Mike Iovanovici pe Duminică, 5 aprilie 2020

Ei bine – după ce ați citit rezumatul reclamației, explicați-ne și nouă și, mai ales, oamenilor ălora ce Dumnezeu a vrut să zică Poliția Locală cu răspunsul pe care l-a trimis reclamanților-contribuabili în data de 2 martie, 2020 ca urmare a unei plângeri asemănătoare tot așa… toată asociația de locatari – și atunci nu era ORDONAȚĂ MILITARĂ!
Înjurați-ne dacă noi bănuim că-s pe-o mână cu „șoricioicii” ăia (că, la un moment dat, țineți minte că făceau reclamă răspândeau pliante cu „fă-ți singur propria ta bâtă – nu te ma du la dealer!”) sau că, pur și simplu, le e frică de ei, că-i bat ăia inclusiv la șah!
Ce a citit domnul director Toma… ce a verificat și constatat ca urmare a investigației sale… chiar nu ne trece prin cap! Poate înțelegeți voi, după ce citiți atent răspunsul, ce-a vrut să zică poetul; poate reușiți să descifrați codul secret în care ne scrie domnul general din dimensiunile transcendentale în care meditează; poate reșușiți să găsiți „Ordonața 7. bis” (ceva „exemplar secret” probabil, cu ștampilă roșie STRICT SECRET) după care se inspiră „în urma verificărilor întreprinse la fața locului de către polițiștii locali cu atribuții”; și să aflați CE ATRIBUȚII?
Dacă nu exista expresia „unde dai și unde crapă” o inventam noi acum, grație domnului director general Adrian Toma:

Prin comparație, iată, cum îi tratează poliția pe cei… în regulă cu toate:

La așa ORDONANȚĂ – așa NEPRICEPERE și LIPSĂ DE EMPATIE! Un ÎNGRIJITOR DE PERSOANE BOLNAVE aflate la domiciliu are un MESAJ către polițiștii care-l împiedică să-și facă munca

Lucian Valeriu, 13 aprilie 2020 4:30

artilerieiadora-parkpolitia-locala-aradraspunsboschetari-6boschetari-7boschetari-4boschetari-5boschetari-3boschetari-2boschetari-1