duminică, ianuarie 29, 2023

ANFP confirmă: „Directorul general al Poliției Locale are obligativitatea legală pentru a ocupa funcția să aibă programul de formare inițială urmat și certificatul de absolvire eliberat”. Adrian TOMA NU ÎNDEPLINEȘTE CONDIȚIILE deci ocupă ilegal această funcție!

 

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a răspuns (după mai bine de o lună) unei sesizări cu privire la faptul că, Directorul General al Direcției Generale Poliția Locală Arad (care ocupă o funcție publică), domnul Toma Adrian, nu a urmat un program de formare inițială, organizat într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu o durată de minim 3 luni precum și un curs de management de 30 de ore, astfel cum prevede art. 18 din Legea 155/2010 coroborat cu art.11 alin. 3 și 4 din HG. Nr.1332/2010 și nu există certificatul de absolvire care atestă faptul că a urmat un program de formare inițială, necesar în baza legii pentru ocuparea acestei funcții.

Din răspuns, la rigoare, reiese doar că avea obligativitatea legală pentru a ocupa funcția să aibă programul de formare inițială urmat și certificatul de absolvire eliberat.  Pe cale de consecință, cum nu-l are, nu îndeplinește condițiile deci ocupă ilegal această funcție.

Vom reveni după finalizarea „demersului” la care face referire ANFP în aceeași adresă și anume că „ față de aspectele sesizate” a „inițiat un demers la Primăria municipiului Arad în vederea verificării acestora”.

 

Facem precizarea că, un caz similar a fost înregistrat cu privire la directorul Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader, care, la fel ca în cazul de la Arad,  nu a urmat un program de formare inițială, organizat într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu o durată de minim 3 luni precum și un curs de management de 30 de ore, astfel cum prevede art. 18 din Legea 155/2010 coroborat cu art.11 alin. 3 și 4 din HG. Nr.1332/2010 și ca urmare a sesizărilor a fost destituit din funcție. De fapt, a fost numit director adjunct.

Doar că, recenta reorganizare a Poliției Locale Arad ( VEZI detalii în Articol Asociat)  a presupus desființarea postului de director adjunct. Acum, ce-i vor da lui Toma?

La Arad s-a ajuns în această situație din cauza interpretării habarnistice a legii și presupunând că, dacă funcționarul numit în funcție de conducere provine din structura SRI, nu are această obligație, asimilându-se excepțiilor prevăzute de art 18 alin (3) din Legea 155 / 2010 care stipulează că „(3) Fac excepție de la prevederile alin. (1) și (2) polițiștii locali care provin din structurile de ordine și siguranță publică ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cei care au urmat un program de pregătire inițială într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.” 

Să forțăm puțin imaginația și să spunem că, de la data numirii și până în prezent, directorul general al Poliției Locale Arad a uzurpat calități oficiale?

Articol asociat:

Domnul Toma ULTRACREDINCIOSUL și STRATEGIA sa de REORGANIZARE care-i dezorganizează pe toți. File căzute dintr-un dosar cu proști, reformați pe sistemul „să semene-ntre ei”

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Eu am o alta teorie.Dacă totuși a fost relocat de pe Ceaikovski pe Dragalina iar când nu se va mai putea va fi retras.

    • Și eu am teoria asta. Doar că nu-i pot dăuna imaginii sale doar pe teorii. Scriu despre ce am probe materiale…că n-o să-mi dea SRI-ul adresă că e în misiune…

Comentariile sunt închise.