Front 7 ȘTIRI

Ce faci după ce te-ai dat o viață întreagă drept POLIȚISTUL DUR de la IPJ Arad și ai 10.000 de lei PENSIE? FURI LEMNE! Comisarul-șef (r) Eugen DULA – prins în flagrant de un fost coleg cu UN TRANSPORT ILEGAL în „patria hoților”, la Gurahonț

 

Îl mai țineți minte pe „majestatea-sa-exigentă” Eugen Dula, comisar-șef?… dar ȘEF… nu așa, cu litere mici! Dacă ați fost sau sunteți polițist, sigur vă amintiți discursurile sale legate de „profesionalismul, probitatea morală și atitudinea oamenilor în uniformă”, despre „problema acceptării femeilor în Poliție… care ar fi mai bine să rămână  la cratiță” și alte bullshit-uri – idei trasmise atât prin viu grai cât și în scris, vreme de decenii, generațiilor… cel puțin câtă vreme fiica sa nu a optat pentru aceeași (de altfel nobilă și utilă) profesie și după ce s-a văzut „așezat”, la casele lui, cu o „pensiuță” de circa 2000 de euro… că după aia, propriile sale idei, cu care-și teroriza subalternii, n-au mai fost valabile.
Dacă nu știți despre ce vorbim, n-ați pierdut mare lucru în afară de niște anecdote și o rețetă – bună rețetă! – de a face bani din sărăcie (tu știi cum poți să-ți crești punctele de pensie dându-te chiriaș toată viața?… nu știi, așa-i?).

Dar ceea ce s-a petrecut în noaptea de miercuri, 21 august spre joi merită reținut și consemnat pentru posteritate… nu de alta, dar de ce să discute numai cei din „zona afectată” despre isprava asta… că doar ne interesează pe toți: și cei „de la oraș” au voie să bârfească, pe la colțuri, despre activitatea de pensionar a domului Dula – că doar la oraș a activat de-a lungul impecabilei sale cariere și de la oraș a ieșit la pensie – la țară doar s-a retras.

Așa retras cum e, temutul comisar-șef a reușit performanța de a se face temut inclusiv de pădurile în care-și desfășoară acum activitatea… din moment ce a fost depistat de un fost coleg, în trafic, ca fiind proprietarul, producătorul și beneficiarul unui camion plin cu trunchiuri de copaci interziși la tăiere, pentru care (desigur că) nu avea niciun act. Lemnul, conform informațiilor noastre, provenea de pe domeniul statului, din zona satului Mădrigești, unde „se fură ca în codru” nu e o constatare – e pleonasm.

A ieșit un scandal-monstru… doar că de acolo, din fundul pădurii, nici monștri nu „respiră”… „inelul de influență” al domnului Dula reușind să pună baraj știrii până pe la Sebiș-gen și de la comisar-șef în jos – cel puțin până acum… prilej cu care le urăm și noi cititorilor noștri o PENSIE CA DULA – dacă se poate, însă, fără copaci tăiați și fără încălcarea principiilor care au stat la baza obținerii ei!

Notă: Fotografia care însoțește articolul este de la alt furt… care seamănă.

 

Radu Pandelea, 23 august 2019 12:33