marți, decembrie 6, 2022

Dacă tot e CONCURS… hop și Grui! Năbădăiosul șef de la „Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase” face mișto de generalul Despescu și de tot restul lumii, candidând împotriva lui Dan Stoicănescu pentru funcția supremă în IPJ Arad

La concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române în vederea ocupării funcției supreme în IPJ Arad, cea de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad s-au înscris, până la data-limită (18 noiembrie 2022, ora 16.00), doi ofițeri care, cel puțin la modul formal, respectă cerințele prevăzute în regulament: imediat după publicarea anunțului, actualul împuternicit pe funcție, comisarul-șef Dan Stoicănescu și (pentru mulți, supriză, pentru noi doar încă o informație care nu merită tratată altfel decât la mișto), „pe ultima sută de metri”, comisarul-șef Călin Grui… nemulțumit probabil de postura de șef Serviciu Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Data concursului: 12 Decembrie 2022ANUNȚ privind ocuparea funcţiei vacante de şef al inspectoratului de poliţie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, prevăzută la poziţia 1 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă.
Data concursului: 12 Decembrie 2022 ANUNȚ privind ocuparea funcţiei vacante de şef al inspectoratului de poliţie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, prevăzută la poziţia 1 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă.
Pe 1 iulie, „(Pentru că suntem incapabili și n-am fost cuminți) ne-au trimis inspectori – și șef, și adjunct – de la Timișoara” cum titram la data data recpectivă

(Pentru că suntem incapabili și n-am fost cuminți) ne-au trimis inspectori – și șef, și adjunct – de la Timișoara

…dar nici mișcarea asta nu ne-a folosit la nimic: tot incapabili și răi am rămas și după prelungirea celor trei luni de împuternicire a comisarului-șef Dan Stoicănescu la comanda IPJ Arad cu încă trei.
Echipa Stoicănescu-Turnagiu a suplinit și locul adjuncților… n-a fost nici mai rău, nici mai bine pentru „colectivul cadrelor din IPJ Arad” (necesită ghilimele pentru că, în realitate, nu există așa ceva)… arădenii „de rând” nici n-au observat că s-a mutat Poliția de pe „Vârful cu dor” pe „Labirint”… nici măcar boschetarii nu s-au sinchisit – ba, mai mult, și-au făcut cuib vizavi: bântuie faleza Mureșului și blocurile de pe Splaiul Toth Sandor ca niște fantome la mișto.

La o adică, destinele instituției considerată odată cea mai de forță din țară putând fi condusă și pe „pilot automat”… adică direct de domnul chestor general de Poliție, Bogdan Despescu… cum, de facto, și sunt.

Tamaș a ieșit la pensie aproape cu japca și cu un „scandal pe silent”, la fel și (până acum vreun an, respectiv până s-a văzut cu generalul Despescu, primul la cota pariurilor în lumea politico-administrativă arădeană pe) Adrian Șimon… fie-le pensia lungă – că realizările nu le-au prea fost.
IPJ Arad e mai în haos decât a fost când era „Echipei Tamaș” (și aici sunt obligatorii ghilimele… pentru că vorbim de o ficțiune din mintea autorului expresiei… departe de realitatea din teren), iar pe străzi, mai vezi polițiști doar la păcănele.

În altă ordine de idei, pe cale logică: PUTEA RATA GRUI UN CONCURS CA ĂSTA?!

N-avea cum!… pentru cine știe cum stă treaba cu problema! N-a ratat niciun concurs de șef în ultimii ani – nici măcar pe cele la care știa sigur că se face de râs (cum a fost cel pentru „șef la mascați”)…
Până la anunțarea acestuia, Grui (re)visa la ocuparea postului de șef al D.G.A…. și am întrebat 100 de polițiști din Arad de ce naiba ar vrea să înlocuiască cineva funcția de șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, unde are activitate, birou, muncă de teren, salariu și șpăgi bune de tot, cu amărâta de șefie peste amărâții de la „Anticorupție”, care și dacă și-ar dori din răsputeri să facă ceva treabă, n-au cum… că nu-i lasă legislația?
Am primit un singur răspuns pe cât de coerent la întrebarea asta, pe atât de concis, de la cineva mai specializat decât noi în „psihologia lui Grui”: Pentru că doar din postura aia poate să-și *ută colegii.”
Vezi, în exact acest sens, acest articol premonitoriu (și deja prescris ca „faptă dăunătoare de imagine”… întrucât criticatul nu s-a sesizat decât… după pensionarea domnului Tamaș. De ce? – întrebați-l pe dânsul, Onorată Instanță):

Ce mai face comisarul Călin Grui, șeful de la „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase”? Se înarmează cu informații explozive despre colegii lui și face jocuri PENALE… dar substanțiale din punct de vedere personal!


Aha!… deci din cea de inspector-șef cu atât mai penetrant! – ați înțeles de ce pentru noi nu e o „mare surpriză” candidatura asta.

Însă e un prilej nemaipomenit de a reveni la „Subiectul Grui” – mai cu seamă că el a venit peste noi, nu noi l-am căutat!

Pe cale orală am mai anunțat – în scris încă nu: domnul Grui, imediat (chiar FIX IMEDIAT!) după ieșirea la pensie a mentorului și protectorului său, Ioan Tamaș, ne-a dat în judecată,  dându-se defăimat în vreo trei articole scrise… inclusiv înaintea erei noastre. Asta s-a întâmplat concomitent cu (ați fi ghicit?, ar fi făcut vreun pamfletar o asemenea asociere?), cu BELMONDO – recte Marius Datcu… și el, tot pentru defăimare, la fel, bazându-și planurile de viitor pe cei 150.000 de Euro pe care îi va lua de pe noi după ce vor câștiga (la sfântu-așteaptă!) procesul…
O să vă ținem la curent cu derularea acestor dezbateri („în oglindă”), dar până atunci vom înțelege să facem un serviciu (benevol, gratuit și din plăcere) Poliției Române și să-i dăm domnului general Despescu (că am înțeles că ACOLO se termină orice vrăjeală) ceva consistent de citit despre Călin Grui… ceva să-l facă să-l cheme la el, să-i dea două perechi de palme și să-l trimită la culcare – cum face de obicei cu de-alde ăștia și cum a făcut și cu „ai noștri”.
Pentru început, ar putea să-l sune și să-l întrebe doar atât: „cu ce prilej și în compania cui a fost făcută poza aia care apare în colajul de pe acest site?” O s-o dea „cotită” sigur… dar o să-l pună pe „mute” o vreme.
Vă explicăm pe larg de ce, pe luni… ceva de genul… când vom da și întreg cadrul din care l-am decupat pe năbădăiosul „anticorupție” – oricum, înainte de concursul care va avea loc pe 12 decembrie… să aibă timp domnul general de palmele alea…

Ultimele Știri

Related news