ȘTIRI

Fără POLITICĂ, fără INSTIGĂRI și fără VIOLENȚĂ, ARĂDENII au ieșit azi-noapte în număr mare în stradă pentru a protesta față de RESTRICȚIILE STUPIDE impuse de AUTORITĂȚI [FOTO / VIDEO]

 

 

„ÎN ARAD, TOTI SPORTIVII IES IN STRADĂ!”  este un grup de Facebook creat de arădeanul Seba Farago, patronul sălii Truckers GYM odată cu publicarea de către Grupul de Comunicare Strategică a noilor măsuri restrictive în vederea combaterii pandemiei de coronavirus. Mesajul său, publicat de mai multe ori în cele trei zile de la înființare este cât se poate de clar, inclusiv pentru „aparținătorii politici” ai partidelor aflate la putere, având ca obiectiv exclusiv protestul împotriva NOILOR RESTRICȚII adoptate de CNSU-ul lui Arafat & Cîțu prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20 din 25.03.2021

ATENȚIE!

– acest grup nu instigă la VIOLENȚĂ, nu se asociază cu nici o formațiune POLITICĂ ( mai mult sau mai puțin extremistă).
–  nu îndeamnă la NERESPECTARRA REGULILOR sau LEGILOR, indiferent de situație, cred ca nu trebuie să susținem altă cauză decât cea expusă în mesajele anterioare!
–  nu permit INSTIGAREA ÎMPOTRIVA AUTORITATIILOR( instigare la violență), jandarmii care au fost prezenți au fost mai mult decât decenti și consider că nu sunt normale atitudinile pro violență și MĂ DELIMITEZ de acestea !
–  nici măcar în mediul virtual nu accept pe acest grup postari care nu se încadrează!
– doriți dialog, doriti să luptati pașnic, rămâneți, doriți altceva, vă invit să ne părăsiți, altfel va exclud eu!
–  nu încercați să deturnați această inițiativă CLARĂ, legată de sport, spre altceva, nu vă alăturați mascat, pentru a provoca probleme sau incidente !
– acest grup și eu personal, nu doresc asocierea cu nimeni altcineva decât cu cei care susțin cauza sportului (în cazul în care există persoane care se alătură cu alte cauze, vom decide dacă le susținem)
–  la toate întâlnirile noastre SE RESPECTĂ REGULILE, SE POARTĂ MASCĂ, SE PASTREAZA DISTANȚAREA, NU SE SCANDEAZĂ, NU SE PROVOACĂ ȘI NU SE INSTIGĂ LA VIOLENȚE!
– vă rog să luați în seamă ceea ce am scris și să vă țineți departe de noi, daca aveti alte scopuri!

P.S.1: nu uitați că jandarmeria și poliția sunt în timpul serviciului, își fac datoria, așa cum și voi o faceti, când sunteți la locul de munca ! Încetați să îi  injuratați pe cei in uniformă și să le cereți să ni se alătură… este meseria lor, respectă fișa postului, ce vreți voi, vedeți doar în filme!

P.S.2: jandarmeria este structură militară, execută oridine, le place sau nu, cred sau nu corect ! Nu va mai lăsați intoxicați, Nu lucrează la Kaulfand să spună că nu vor… gândiți!

P.S.3: atâta timp cât nu au ce sa ne reproșeze, nu vor avea ce sa faca, reacția lor depinde de atitudinea noastră!”

Tot cu același prilej, s-a inițiat o PETIȚIE ONLINE, intitulată „Dreptul la sănătate prin accesul la sport şi recreere” care în această dimineață a strâns către 6.000 de semnături

„De peste un an de zile trăim restricţii care influenţează negativ direct sau indirect starea de sănătate fizică şi psihică a cetăţeanului.

Aceste restricţii sunt în majoritatea cazurilor cel puţin aberante şi lipsite de impact epidemiologic.

Accesul in spaţiile publice verzi şi în sălile de sport s-au dovedit a fi inofensive din perspectiva răspândirii Covid-19, mai ales prin implementarea şi respectarea măsurilor de igienă.

De peste un an de zile vedem că accentul nu s-a pus pe prevenire prin imbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei ci doar prin limitare, tracasare, pedepsire, consensul politic fiind că cetăţenii ar fi departe de a fi fiinţe responsabile sau conştiente, dar totuşi necesare pentru a susţine procesul electoral.

Cerem guvernului şi decidenţilor ridicarea limitărilor de circulaţie şi ale accesului în parcuri şi în sălile de sport!” este rezumatul petiției și ceea ce i-a făcut pe arădeni să iasă în stradă începând de vineri.

CLICK AICI PENTRU A SEMNA / URMĂRI PETIȚIA

Parcursul socio-mediatic al mișcării de protest s-a derulat după după cum urmează

Vineri, 25 martie, de la ora 18.00 pe platoul Palatului Administrativ s-au adunat în jur de 100 de oameni  (și o pisică – amănunt care nouă ni se pare remarcabil)

 

(Foto Andrei Ștefanik), iar sâmbătă au fost chiar mai puțini

– prezența redusă a „participanților declarați” în online fiind amendată de „participanții efectivi” prin ironii acide…

A treia „rundă” a fost, însă, ALTCEVA – depășind cadrul… aproape intim al „Mișcării sportivilor”!

Între 500 (conform estimării neoficiale a jandarmilor) și 1200 (conform estimării participanților) de arădeni au ieșit AZI-NOAPTE, între orele 23.00 și 2.00  – desigur, și mobilzați de amploarea protestelor din Constanța, Timișoara, Galați, Brăila și București mediatizate (în primul rând) de postul România TV  – scandând „Fără restricții!”, „Libertate!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, „Fără mască!”, „Luptăm și câștigăm!” , „Demisia!” plus  înjurăturile cele mai explicit-posibile  la adresa secretarului de stat, Raed Arafat (cel mai hulit individ din „Sistem”).
S-a ieșit la „făcut gălăgie” cu mașini – câteva zeci de autoturisme au înconjurat Palatul Administrativ cu motoarele turate și claxoanele pe maxim, apoi imediat după trasmisiunile live pe rețelele de socializare s-a ieșit destul de masiv (mai ales având în vedere ora târzie) și s-a mărșăluit pe Bulevardul „Revoluției”… cum nu s-a întâmplat de pe vremea lui „MUIE PSD / CIUMA ROȘIE”.

Iată o filmare de 23 de minute postată de arădeanul Dumitru Copil pe grupul despre care vorbim, astăzi, în jurul orei 2.00 a.m.

 

Iată încă una, din altă perspectivă

Și iată relatarea „la cald” a unei colege care a fost acolo, Alexandra Blănaru:

 

 

Lucian Valeriu, 29 martie 2021 7:35

D9FCAFC4-67FA-4B10-AEE4-B8BA40B36863482EED96-E3D9-4FCD-AAEB-2C7319EC11A41E71E0EA-5A14-4982-A6DB-2678558A5B1046822D54-BA4C-4B7E-BC94-6213D121A50DD196B596-603D-4035-963F-8D7F5E20504EA3AA06D4-6BC2-4068-A69D-E682EEF35D04blanaru_alexandraSTRADA1STRADA27martieprotest-vineri-23

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107