REPORTAJE

JOS CĂCAȚII CU SERVIETĂ! – pentru că dacă politica, administrația și serviciile secrete ale STATULUI au dreptul la TROMPETE, atunci și STRADA ARE! [GALERIE FOTO / VIDEO]

 

EI – ȘI CE AȚI REZOLVAT CU ASTA?! Celor care au stat pe facebook, 3 minute pe margine, lângă jandarmi cât să filmeze un clip sau „lipiți de colegi” ca să povestească „ce subiecte minunate” știu să facă, inocenților care stau cuminți în bula lor cu gratii roz și ascultă de Arahați poți să le răspunzi la întrebarea asta – care circula, precum „firul roșu” al unei narațiuni, în tot mediul ăla pe cât de pestriț pe atât de pașnic, non-violent, apolitic și, DA!, cultivat – cu prima impertinență freudiană care-ți vine-n cap: „Uite, am rezolvat-o pe mă-ta!” de exemplu. „Infinit mai mult, sufletește de pildă, decât voi, care ieșiți când vă adună cu „trompeta de la partid” ca să înfierați CORUPȚIA CELUILALT, pentru farmecul poetic al «PLĂCUȚELOR SUEDEZE» sau ca să contribuiți la schimbarea Guvernului cu directivă de la „servicii”…  să vă dați și voi claca la stăpânii care vă țin în funcții, deși sunteți niște proști, cu toată prostia de care sunteți capabili, la instaurarea în vârful puterii a cretinilor ăstora – unul mai impostor, mai corupt și mai varză d.p.d.v. moral decât altul” poți să-i răspunzi… iar dacă sare la bătaie, cu atât mai bine pentru cauză și cu atât mai nașpa pentru imbecil!

N-am chef să mă lungesc acuma, că-s rupt după niște kilometri parcurși după o pauză de naiba să vă ia cu lockdown-urile voastre cu tot, da’ las filmulețul asta de 15 secunde întru educarea estetică nocturnă și etica bruscă a pupezelor marxist-corporatiste care habar n-au cum arată Strada noaptea când se enervează și ce potențial filosofic are omul unit pentru o cauza dreaptă împotriva căcaților cu servietă care îi îngrădesc și cele mai elementare drepturi – cum ar fi acela de a-i înjura cu trompeta! 

– am scris azi-noapte, „picat în freză” după ce-am bătut bulevardul cu tălpile, vreme de patru ore (dintre care trei de filmat / pozat și restul vorbind nonstop, cu mască, fără mască… cum au vrut plămânii mei și cât m-a dus inteligența socială), dar împăcat cu niște chestii importante din mine: cu cel puțin 10% mai liber, mai oxigenat (97% a arătat „mica chinezărie” pe care, ca orice paranoic care se respectă, o țin la cap) și mai determinat să explic și altora ca mine și ca ăștia care au ieșit – și vor mai ieși! – în stradă ceea ce știu… dar e bine să aibă vorbele la el când vine și-l întreabă (pe facebook, sigur – nu pe stradă!) EI – ȘI CE AȚI REZOLVAT CU ASTA?!”

Și dacă ne-am întâlnit așa, subit, doar ca să ne împărtășim confuziile, ce-i?…
Si dacă majoritatea nu a purtat mască, ce-i?…
Ce ilegalitățile mă-ti am comis?… Ce articol din Constituție am încălcat?! Unde, în ce lege scrie că trebuie să respect măsurile măsurile dictatoriale și ILEGALE ale căcaților cu servietă?
Arată-mi articolul care nu-mi dă voie să te înjur pe străzi sau în pădure, în public sau la mine-n casă, nominal sau generic, metaforic sau direct:

Și chiar așa: dacă politica, administrația și serviciile secrete au dreptul la TROMPETE, salariate de stat, Strada de ce pana mea să n-aibă?!

Au (am – ca să fie mai evidentă empatia cu mișcarea) ieșit cel puțin 10.000 de arădeni în cele 4 ORE DE VÂRF ALE PROTESTULUI DE AZI-NOAPTE – 20.00 – 00.00 și NICIUNUL NU A STRIGAT NUMELE VREUNUI PARTID (și-o lua-n freză și era ejectat în secunda doi din peisaj dac-o comitea), în contextul în care s-au strigat la liber toate înjurăturile știute și spontane pe care CONSTITUȚIA ni le garantează ca fiind drepturi sacre… DE NEÎNCĂLCAT!
Nu s-a promovat niciun politician cu nume și prenume, TOȚI AU FOST ÎNJURAȚI: de la Șoșoacă la Geanina Pistru și de la Ion Iliescu la Bibarț – punându-se accentul pe MUIE ARAFAT… așa că, dacă te aud cu „hauriști”, mă piș pe hauru din capul tău și te dau cu capul de Revoluția din `89, când exact așa ne ziceau: „un grup de huligani, dușmani ai societății socialiste multilateral dezvoltate, încearcă să destabilizeze Statul Român”… *tu-vă statu` cu dictatura-n români de criminali incompetenți ce sunteți!

S-a mărșăluit, vreme de trei ore, pe traseul Kilometrul O – Podgoria – UTA (remarcabil: la intersecția căii Aurel Vlaicu ce dă în Kaufland, „dirijorul” sau ce era a uitat (sau n-a știut?!) de „Fortuna” și a călăuzit grupul înapoi spre UTA… după care, primind busola corect îndreptată, și-a reparat greșeala continuând marșul înapoi, salutând Secția de Poliție și Kaufland-ul deci de trei ori! :)), până în giratoriul de la fostul „Galleria Mall” (fostul stadion „Strungul” – pentru deja foarte puțini cu amintiri din copilărie) – apoi RETUR „Vlaicu” – „Revoluției”.

Au plecat din fața Palatului Administrativ vreo 700 și, la Podgoria, deja erau vreo 1.200.

Din spate și din laterale, flancată de mașini de Poliție pe „silent” dar toate numai beculețe de alarmă, coloana s-a îngroșat pe măsură ce a înaintat de la Gară înspre UTA.

Între timp, în fața Primăriei s-au adunat alții care, când au ajuns la circa 500, au format un grup separat care a mărșăluit între Primărie și Teatru.

 

În spatele „dopului” forțelor de ordine, s-au grupat zeci de mașini, majoritatea pline, arborând drapele, bannere a căror idee principală este „JOS CORUPȚIA DIN SISTEMUL DE STAT” – probabil cel mai nobil principiu care i-a adunat pe arădeni laolaltă în ultimii 30 de ani!

Am numărat vreo 350 spre 400 de forțe de ordine – jandarmi, polițiști, în uniformă și fără – și vreo 50 de „turnători oficiali sub acoperire”… laolaltă, „în bloc” n-au fost în niciun moment al protestului mai mult de 4000 grupați – dar 4.000 au fost, imediat după ora 23.30, când grupurile venite din mai multe direcții s-au întâlnit la același Kilometru 0.

Cu excepția unui singur episod derulat la Podgoria, în care „dirijorii în uniformă” au încercat să-i deturneze (degeaba) pe manifestanți din drumul lor către Vlaicu, încercând să îi facă să o ia înapoi înspre Centru – nu s-a consumat NICIUN ACT MĂCAR DE TENTATIVĂ DE ABUZ! Particip la mitinguri și întâlniri stradale cu și fără public din anii `70, dar eu așa atitudine înțelegătoare, pașnică… de-a dreptul paternă n-am văzut în viața mea din partea „gaborilor”. Felicitări aceluia – oricare ar fi el… mai bine să nu-l nominalizăm! – care a dat ordin forțelor de ordine să-i lase în pace pe manifestanți și doar să aibă grijă să nu-i calce tramvaiul!

Deci, CE AM REZOLVAT CU ASTA:

„Am arătat că suntem printre orașele tari, cu populația căruia nu te joci și, mai ales, de care nu-ți bați joc interzicându-i să muncească, să se antreneze și să respire! Eu unul sunt mândru că pe ecranele din toată țara apare și Aradul lângă București, Timișoara, Galați…” – zice unul dintre sportivii cu care am dezbătut la cald problema, „pe plecate”.

„Wow! Am (re)văzut luna printre copaci!” – mi-a zis o poetă.

„Ne-am îmbunătățit cunoștințele strategice pe faza cu «independența» și vocabularul cu expresii noi – îmi zice un sociolog în retragere.

„Ne-am mai văzut și noi, bro… las` că-i fain!… Ce nu-i fain?!” – îmi zice un frățior… cu care-s perfect de acord.

Aa… și să nu uit: să scrii despre stradă (ca și despre orice altă temă) în calitate de cunoscător înseamnă să te confunzi cu ea – altfel ești un impostor!

……………………………………………………………

[ACTUALIZARE – 31 martie, 2021]

Protestele arădenilor îndreptate împotriva măsurilor autorităților „împotriva pandemiei” care au culminat cu HOTĂRÂREA nr. 20 din 25.03.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de  COVID-19”, a COPRUPȚIEI SISTEMICE și, nu în ultimul rând, a RELELOR TRATAMENTE APLICATE PACIENȚILOR ÎN SPITALELE PUBLICE au continuat și în seara zilei de 30 / noaptea de 31 martie.

Nu cu atât de mulți participanți ca și luni seara (pe unii i-a obosit marșul de 7-8 kilometri prestat cu o noapte în urmă pe ruta Centru – Vlaicu, pe alții i-au speriat reacțiile)… dar, în orice caz, cu cei din / cu mașini cu tot și pe tot parcursul celor 4 ore când a durat, au fost în jur de 4000 de oameni.

De data asta, itinerariul ales de liderii (neasumați ca atare – și e bine așa!) protestatarilor au ales traseul Kilometrul 0 – Podgoria – Zona 300 – „Voinicilor” – Calul Bălan – Primărie.

 

Mai multe fotografii, în galeria atașată

………………………………………………………..

Articol asociat:

Fără POLITICĂ, fără INSTIGĂRI și fără VIOLENȚĂ, ARĂDENII au ieșit azi-noapte în număr mare în stradă pentru a protesta față de RESTRICȚIILE STUPIDE impuse de AUTORITĂȚI [FOTO / VIDEO]

 

Lucian Valeriu, 30 martie 2021 11:49

protest-30-martie-2021-11protest-30-martie-2021-10protest-30-martie-2021-9protest-30-martie-2021-8protest-30-martie-2021-7protest-30-martie-2021-6protest-30-martie-2021-5protest-30-martie-2021-4protest-30-martie-2021-3protest-30-martie-2021-2protest-30-martie-2021-1arad-protest2021-7arad-protest2021-6arad-protest2021-5arad-protest2021-3arad-protest2021-4arad-protest2021-2protest_arad_2021-28protest_arad_2021-27protest_arad_2021-26protest_arad_2021-25protest_arad_2021-24protest_arad_2021-23protest_arad_2021-22protest_arad_2021-21protest_arad_2021-20protest_arad_2021-19protest_arad_2021-18protest_arad_2021-17protest_arad_2021-16protest_arad_2021-15protest_arad_2021-14protest_arad_2021-13protest_arad_2021-12protest_arad_2021-11protest_arad_2021-9protest_arad_2021-8protest_arad_2021-7protest_arad_2021-6protest_arad_2021-5protest_arad_2021-4protest_arad_2021-3protest_arad_2021-2protest_arad_2021-1protest_arad_2021-1protest-arad-2protest-arad-1