Situația terenului „cu scandal” de lângă Aeroportul Arad rămâne incertă. Ministerul Dezvoltării NU poate formula o OPINIE CLARĂ cu privire la transferul către C.J.A. și o dă în „lambada de lemn”

Teren Aeroport Arad

De mai mult de doi ani este fierbere pe tema transferului celor aproximativ 9 ha de teren de lângă Aeroportul Arad, teren aparținând Zonei Libere Curtici și care se vrea a fi trecut în administrarea Consiliului Județean Arad și nimeni nu este capabil să clarifice situația.

Administrația județeană insistă să-l preia în scopul de a-l pune la dispoziția societății S.C. Aero East Romania S.R.L,

conform solicitării acesteia depusă la CJA și asumată de Gheorghe Seculici, el fiind asociat și administrator al firmei.

Astfel, în baza acestei scrisori de intenție din partea investitorului sârb asociat cu Gheorghe Seculici, se inițiază de către Consiliul Județean Arad demersurile pentru obținerea unei Hotărâri de Guvern. Hotărâre de Guvern care tot întârzie să apară (cu siguranță din motive temeinice) și care a generat reacții publice acide ale politicienilor locali (Gheorghe Falcă și Iustin Cionca) dar și nemulțumire personală lui Gheorghe Seculici pentru că i se blochează „afacerea”.

Această adresă confirmă și faptul că adevărata miză este Aeroportul Arad:

„Ținând cont de profilul societății și de faptul că investiția este estimată în prima etapă la o valoare de peste 20 milioane euro, toată această activitate este obligatoriu să se desfășoare în parteneriat cu Aeroportul Arad.” – ceea ce se traduce în realitate prin acapararea Aeroportului care, după cum bine se știe, a fost menținut intenționat, din bani publici, departe de orice dezvoltare în ultimii ani.

Pentru că am vrut să aflăm opinia oficială a Ministerului Dezvoltării cu privire la transfer, am transmis o solicitare în baza Legii 544/2001 prin care solicitam și clarificări cu privire la eventuala prezență a unor persoane direct implicate în poveste la minister pentru a „grăbi” avizul HG-ului și anume:
  1. Dacă În perioada ianuarie 2020-decembrie 2021 dl Seculici Gheorghe și dl Falcă Gheorghe au avut întâlniri (individuale sau împreună) cu vreun reprezentant al Ministerului Dezvoltării.
  2. Dacă au avut, cine este și ce funcție are reprezentantul ministerului care i-a primit. Precizăm că nu solicităm detalii din timpul întrevederilor.
  3. În aceeași perioadă, de câte ori a fost consemnată intrarea, respectiv ieșirea, celor precizați la punctul 1 de mai sus în registrul de acces în instituție.
  4. Care este poziția Ministerului Dezvoltării cu privire la intenția de scoatere a suprafeței de aproximativ 9 ha de teren (vecinătate a Aeroportului Arad ) din proprietatea/ administrarea Zonei Libere Curtici, jud Arad și transferarea acesteia către Consiliul Județean Arad.

Deși știam că cel puțin la primele trei întrebări nu se va putea asuma niciun răspuns, am considerat că și evitarea unui răspuns este o confirmare a informațiilor primite pe surse.

Cu privire la poziția Ministerului Dezvoltării cu privire la intenția de scoatere a suprafeței de aproximativ 9 ha de teren (vecinătate a Aeroportului Arad ) din proprietatea/ administrarea Zonei Libere Curtici, jud Arad și transferarea acesteia către Consiliul Județean Arad, prin (ne)răspuns, Ministerul Dezvoltării ne-a făcut trimitere la proiectul de HG care deja e notoriu

Nota de fundamentare a proiectului de HG am inserat-o integral în articolul din 4 ianuarie 2021 (Investițiile în Aeroportul Arad – un subiect de răfuieli politice inutile, gargară penibilă și ALUNGAREA INVESTITORILOR), deci nimic nou pentru noi în precizările de dată recentă ale ministerului. Și oricum nu asta a fost întrebarea…

Mai mult, la acel proiect de HG care nu se mai semnează, făcea referire și Gheorghe Falcă în intervenția la un post de televiziune când îi reproșa lui Cseke Attila că „stăm de 7 luni după un aviz” și acesta nu-l dă (vezi articolul I-a scăpat porumbelul… Gheorghe Falcă: „Dl. Cseke Attila are o obligație față de Arad. Stăm de 7 luni după un aviz de transfer al unei proprietăți de la aeroportul Arad și stăm pentru o investiție de a avea astăzi în România o fabrică de avioane mici”).

Tot la acel proiect de HG făcea referire și Iustin Cionca atunci când, de la Brașov, îl „ataca” tot pe Cseke Attila pentru că suntem în discuții cu investitori străini, dar avizele se plimbă printre ministere” (vezi articolul Iustin Cionca a mers la Brașov să facă scandal ca „bombardierii”. I s-a pus pata pe Cseke Attila, care n-are chef de „Lepre Brene” și alte vedete sârbești)

Astfel, Ministerul Dezvoltării a croșetat diplomatic un răspuns prin care se spală pe mâini și nu spune nimic.

Se rezumă la a preciza expres faptul că „necesitatea, oportunitatea și realitatea datelor prezentate în proiectul de hotărâre a Guvernului aparțin inițiatorului, respectiv Instituției Prefectului și Consiliului Județean Arad, care promovează acest proiect prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”.

 

Articole asociate:

CAUZA SCANDALULUI „Zona Liberă”: Iustin Cionca n-a reușit să-și convingă doi prim-miniștri să dea HG-ul pentru terenul de lângă Aeroportul Arad

I-a scăpat porumbelul… Gheorghe Falcă: „Dl. Cseke Attila are o obligație față de Arad. Stăm de 7 luni după un aviz de transfer al unei proprietăți de la aeroportul Arad și stăm pentru o investiție de a avea astăzi în România o fabrică de avioane mici”

Iustin Cionca a mers la Brașov să facă scandal ca „bombardierii”. I s-a pus pata pe Cseke Attila, care n-are chef de „Lepre Brene” și alte vedete sârbești

[ACTUALIZARE 1] Iustin Cionca și Gheorghe Seculici ar face și „tumbe” ca să pună mâna pe terenul din Zona Liberă Curtici pentru FABRICA DE AREONAVE ȘI NAVE SPAȚIALE

Investițiile în Aeroportul Arad – un subiect de răfuieli politice inutile, gargară penibilă și ALUNGAREA INVESTITORILOR

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy