PROTEST împotriva FUNCȚIONARILOR PUBLICI, IMPASIBILI la INTOXICAREA COPIILOR de la Liceul German și COMPLICI ai acestui demers CORUPT și CRIMINAL

Anunțat în urmă cu trei zile, protestul aprobat de autorități să se desfășoare în fața sediului Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn de pe Calea Timișorii a început la ora 17 și este în desfășurare, având „termen limtă” ora 20.00.
[ACTUALIZARE]
Aproximativ 30 de părinți au pichetat spațiul, purtând măști de protecție pe față și afișând pancarte (vezi foto în galerie.)

La fața locului au fost jurnaliști de la mai multe publicații și televiziuni locale și centrale, lar protestul a fost supravegheat de Poliție și Jandarmi fără a se înregistra incidente. 

***

Iată mesajul pe care părinții l-au adresat tuturor factorilor implicați și, în fapt, explicațiile acestui protest:

„Liceul German, al doilea Colectiv?

Pentru că suntem părinți și ne pasă, NU putem rămâne indiferenți! Duminică, 26 ianuarie, în intervalul 17- 20, se va organiza o adunare publică autorizată, ca formă de protest pentru ceea ce s-a întâmplat la Liceul German. Suntem un grup de părinți ai căror copii au avut de suferit de pe urma iresponsabilității, incompetenței, nepăsării și a corupției. Suntem un grup de părinți care ne-am săturat să fim mințiți de cei care au obligația morală și legală să asigure educația, să garanteze integritatea fizică și sănătatea copiilor noștri. Suntem un grup de părinți care ne-am săturat să căutăm răspunsuri bătând la uși încuiate, după două săptămâni de coșmar, petrecute mai mult în spital și fără să avem certitudinea că toți copii noștri vor fi bine.Mesajul nostru este simplu: NU VĂ ATINGEȚI DE COPIII NOȘTRI! Scopul nostru este moral și corect: TOȚI CEI VINOVAȚI de ceea ce au pățit acești copii, SĂ RĂSPUNDĂ, indiferent cine sunt! Doleanțele noastre nu sunt multe. Vrem doar răspunsul sincer al autorităților și garanția faptului că ne sunt în siguranță copii.
Pentru că dragostea și responsabilitatea unui părinte NU au culoare politică, vă așteptăm alături de noi, duminică, să luptăm împreună pentru drepturile fundamentale ale copiilor noștri. Acțiunea va avea loc în intervalul 17- 20, în fața Liceului German. Locația nu am ales-o noi, ci a fost o condiție pentru aprobarea adunării publice de către autoritățile locale. Solicitarea noastră a fost ca această adunare publică să se desfășoare pe platoul din fața Primăriei. Ca o dovadă în plus că autoritățile se spală pe mâini și refuză cu vehemență să își asume și să înfrunte cele întâmplate, să caute împreună cu noi răspunsurile, să identifice și să remedieze cauzele unor asemenea evenimente nefericite ca acestea să nu se mai repete niciodată, AUTORITĂȚLE au ales să tacă, să ne plaseze cât mai departe de punctul 0 al tuturor celor responsabili de ceea ce întâmplă în acest oraș și au pasat evenimentele în cârca exclusivă a școlii. Precizăm pe această cale că acțiunea noastră nu este direcționată și nici nu este o formă de presiune asupra colectivului de cadre didactice de la Liceul German. Acțiunea noastră va fi una pașnică.
Vă așteptăm alături de noi, Duminică, 26 ianuarie, în intervalul 17- 20, în fața Liceului German, să dovedim că NE PASĂ!”

***
„Protestăm pentru că ne-am săturat să întrebăm în stânga și în dreapta, fără a primi un răspuns concret, noi și copiii noștri suntem cei care avem de suferit din toată povestea aceasta. Nu ne permitem efectiv să mergem să mai batem pe la uși pentru a fi informați, am pierdut prea mult din cauza unui management defectuos a autorităților abilitate, a situației create tot din culpa acestora, elevii au fost puși într-o situație dificilă, viața fiindu-le pusă în pericol și nu au beneficiat de activitate școlară timp de o săptămână, iar părinții au fost nevoiți să-și ia concediu neplătit pentru a se putea ocupa de ei, ca la urma urmei tot noi să fim vinovați că facem afirmații în necunoștință de cauză.
Pentru a lămuri situația creată îi invităm pe toți cei abilitați să ne informeze în legătură cu incidentul creat: dn. Constantin Cătană – DSP, dn. Prefect Gheorghe Stoian, dn. Gheorghe Falcă în calitate de contractant, dn. Adrian Năsui administratorul liceului și dn. Mario Stoica directorul liceului, cu documente justificative și să ne asigure că viața copiilor nu mai este pusă în pericol.
Presupun că suntem suficient de responsabili pentru a ne asuma ceea ce facem, ca urmare vă așteptăm să ne arătați că vă pasă de viața copiilor noștri!
Vă invităm să fiți alături de noi la acest protest, putea fi copilul oricui! Participarea minorilor la acest protest se face doar sub supravegherea unui parinte/tutore.COPIII MOR, CONTRACTELE REZISTĂ!” – este mesajul cu care zeci de părinți au ieșit în fața sediului Liceului „Adam Muller Guttenbrunn”.
***
Articole asociate:

Ședința cu PĂRINȚII de la Liceul German confirmă: PRIMĂRIA Arad le-a băgat pe gât FIRMA CRIMINALĂ… iar VINOVAT va fi scos „Acarul Păun”! [ÎNREGISTRAREA ȘEDINȚEI]

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy