duminică, ianuarie 29, 2023

Soarta liceelor tehnice arădene a fost decisă în CLM și urmează DESFIINȚAREA. Vom avea struțo-cămila „Liceul Electromecanic de Construcții și Protecția Mediului Arad”

 

Soarta liceelor tehnice arădene a fost decisă în ședința de miercuri, 28 aprilie, a Consiliului Local Municipal. Proiectul de hotărâre privind reorganizarea rețelei școlare care presupune DESFIINȚAREA unor școli a fost votat.

Astfel, urmează să se producă:

1.Fuziunea prin contopire a următoarelor unități: Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, poziția nr. 6, cu sediul în B-dul Decebal, nr. 31/A, cu Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, poziția nr. 7, cu sediul în Str. Flueraș nr. 10 C și sediul secundar în Str. Hațeg nr. 3 și cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, Str. Mărăşeşti, nr. 34, poziția nr. 19, urmând a se înfiinţa o nouă unitate cu personalitate juridică intitulată Liceul Electromecanic de Construcții și Protecția Mediului Arad.

2.Fuziunea prin absorbţie a următoarelor unități: Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad,  poziția nr. 17 din Anexa nr. 1, cu sediul în Calea Timişorii, nr. 29-31, având sediul secundar în Calea Timișorii, nr. 20,  ca unitate absorbită de către Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, cu sediul în str. Sava Tekelija nr. 1, având sediul secundar în Str. Ciocârliei nr. 27 și Internat Str. Labirint nr. 6,  ca unitate absorbantă,  poziția nr. 18 din Anexa nr. 1 Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad.

3.Școala Gimnazială „Frații Neuman” Arad, cu sediul în str. Grădinarilor nr. 1-15, devine unitate arondată (fără personalitate juridică) la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, cu sediul în str. Fulgerului nr. 2 – 4. Se arondează la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad cu sediul în str. Fulgerului nr. 2-4, și următoarele unități fără personalitate juridică, în prezent arondate la  Liceul cu Program Sportiv Arad, str. Independenței nr. 3: Grădiniţa cu Program Normal  nr.  7  Arad, str. Grădinarilor nr 1-15 și Grădiniţa cu Program Prelungit  nr.  8 Arad, str. Anton Pann, nr. 32-34.

În cadrul CLM, desființarea școlilor a fost aprobată cu 11 voturi „pentru”: PNL – 9 și  UDMR – 2.
Abțineri: PMP – 2, nimic surprinzător, consilierii acestei formațiuni obișnuindu-ne cu blatul încă din primele zile de mandat.
Cum au anunțat deja în spațiul public încă de marți, 27 aprilie, „împotrivă” au votat consilierii PSD – 2 și ai USR-PLUS – 6.
Consilierii locali Csilla Aur (PSD) și Codrin Vlad (USR-PLUS) nu au participat la vot fiind cadre didactice la una dintre instituțiile aflate în discuție.
Totodată, Şcoala Veche din Gai, care s-a desfiinţat ca şi unitate de învăţământ, va deveni spaţiu de cultură, astfel cum au votat consilierii judeţeni, în unanimitate, preluarea clădirii de la Primăria Arad de către Consiliul Judeţean Arad.
***
[ACTUALIZARE]

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Mihai Fifor: În ipocrizia sa, de acum tradițională, Cristi Galea – PMP lovește din nou…

„Votul de azi al PNL- UDMR pentru comasarea a trei licee tehnologice din Arad nu m-a surprins, ticăloșia și interesele de grup ale celor din Primărie primând în fața nevoii Aradului de forță de munca bine calificată. Nu-i pot cere lui Bibarț să se gândească la binele Aradului. Pentru că pur și simplu nu ar înțelege ce îi cer. Așa cum a făcut-o și în cazul Teatrului Vechi și în cazul Filarmonicii. Când vine vorba de nevoile și de interesele arădenilor, Bibarț e opac că o scândură de brad.

În schimb, nu pot să nu remarc ipocrizia fenomenală a lui Cristi Galea și a colegei sale de partid, care au ales să se abțină la vot, asigurând astfel victoria PNL-UDMR. Oare, domnul Galea n-o realiza că suntem în Săptămâna Patimilor și e mare păcat să „ucizi”, fie și metaforic, șansa unor copii la educație și instruire pentru o meserie? Probabil că nu. Dar nu e treaba mea să rezolv dilemele morale ale lui Galea. Cert e un lucru… oamenii ăștia funcționează pe principiul „cine se aseamănă, se-adună”. Iar Galea, Bibarț și Bognar nu pot fi altceva decât ceea ce sunt: siniștri continuatori ai toxicului lor tătuc, Falcă.“, – președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – PRIMĂRIA ARAD]

Proiectul privind rețeaua școlară a trecut de votul consilierilor locali

 

Miercuri, 28 aprilie 2021 în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Arad a fost aprobat proiectul privind rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Arad pentru anul școlar 2021- 2022. Nu însă cu unanimitate de voturi, doar 11 aleși locali fiind de acord cu această propunere.

„ Aș sublinia două lucruri, astăzi nu a fost decât etapa juridică, urmând ca efectiv, variantele, care clădire rămâne ocupată și din care să se mute elevii din ea, se va întâmpla cel mai probabil, cel mai repede în doi, poate etapizat chiar în trei ani, pentru că mai sunt necesare unele investiții pe care Primăria Municipiului Arad să și le asume, în locațiile în care trebuie adunați mai mulți elevi și copii. Evident, sperăm să nu mai fie probleme cu pandemia. Așa cum am spus, tehnic, nu pleacă niciun copil deocamdată.”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad
Articole asociate:

Ultimele Știri

Related news