NEOFICIAL

Ți se părea plictisitoare „viața politico-administrativă” din Arad? Simte-o pe „ultima”: Iustin Cionca: „Încă nu și-a scris Țolea demisia?!” Adi Țolea (prin secretara județului): „Nu plec până ce nu-mi dă altceva!”…

 

Au fost cinci persoane vizibile în „biroul zero” al Consiliului Județean Arad vineri la amiză, când s-a întâmplat faza. A șasea, invizibilă, ne-a povestit după cum urmează.

Iustin Cionca a întrebat-o pe secretara județului, Silvana Lupu, dacă „Țolea și-a scris sau nu demisia?…” – dacă tot s-a dat bărbat într-un moment de isterie colectivă la adresa activității ADI-SIGD-RETIM-RER… înțelegi. La care asta: „Nu… a zis că până nu-i dați altceva, nu și-o depune în scris!”

Cică Cionca nu înjură public de obicei… dar cu acel prilej și-a etalat erudiția în domeniu de n-a scăpat niciun neuron de-al lui Adi nesuduit… și, dacă ai ști care-i relația dintre ei, le-ai da dreptate amândurora.

Dacă nu știi, imaginează-ți că tu ești cel care-l succezi la președinția CJA pe unul pe care norocul și nimic altceva l-a propulsat acolo… în locul tău, cum ar veni.  Imaginează-ți că, pentru a scăpa de el definitiv, i-ai găsit o funcție „călduță”, „de nișă”, de unde să nu poată comenta nimic din ceea ce a „acumulat informativ” pe parcursul președinției sale. Că ai fost și tu în situația respectivă – doar că „tușa” ta era infinit mai confortabilă, ascunsă și, cel mai important, cu un buget infinit mai mare… ADI Deșeuri nu e Compania de Apă… clar, nu?! – așa că ai experiență în „frecat menta pe silent și plătit din bani publici pentru asta”. Ei bine, cum dracu să nu vomiți înjurături când îl auzi pe respectivul că te ia cu „dacă-mi găsești altceva, plec”?!
E ca și cum ți-ai prins soțul că te-nșeală și că nu-i bun de nimic, iar după ce l-ai somat să părăsească peisajul ți-a transmis, prin secretara ta, că dacă-i găsești altă fraieră, pleacă… dacă nu, nu!

În cealaltă ordine de idei, în caz că Cionca va câștiga acest război (și bineînțeles că-l va câștiga!), mi-l și imaginez pe Adi Țolea depunându-și CV-ul la Verbiță… la ASTALDI… la POLARIS sau, și mai mișto, la Inteco Holding… alege tu o firmă serioasă, care dă salarii de care are nevoie Țolea ca să fie fericit… mai imaginează-ți cam ce răspunsuri ar primi!
Răspunsuri Cionca style… clar!

 

Radu Pandelea, 21 mai 2018 12:19