ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Primăria Arad își apără „clienții casei”: contractul cu DD CHIM din 2018 nu a fost reziliat NICIODATĂ! – conform răspunsului Primăriei Arad pe Legea 544/2001

 

[ACTUALIZARE] Contractul cu DD CHIM nu a fost, de fapt, reziliat! Răspunsul Primăriei Arad la cererea în baza Legii 544

În luna aprilie, în plină pandemie, când pe străzi angajații de la DD CHIM Deva se făceau că dezinfectează și știind de contractul reziliat conform declarațiilor publice ale primarului interimar Călin Bibarț, am solicitat Primăriei Municipiului Arad, printr-o cerere în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice să ne comunice răspunsurile la următoarele întrebări:

1.Dacă societatea DD CHIM DEVA are în prezent vreun contract de servicii încheiat cu primăria Arad?

2.În baza cărei proceduri i s-a atribuit contractul?

3. Care este obiectul contractului?

4. Care este valoarea totală a contractului?

5. Dacă atribuirea s-a făcut pe loturi și există și alți prestatori, cine sunt aceștia?

Din conținutul răspunsului administrației reiese faptul că NU a fost reziliat contractul atribuit în anul 2018 societății DD CHIM Deva care a ajuns în atenția publică abia după nefericitul incident de la Liceul German. Anunțul că acest contract s-a reziliat l-a făcut Călin Bibarț, insistând că „sănătatea arădenilor este mai presus de orice”. Nu își au rostul comentarii suplimentare doar precizarea că este recomandat să fim mai sceptici și mai atenți la toate declarațiile publice ale edililor noștri și chiar să le verificăm pentru că acestea, de cele mai multe ori, sunt de formă și sensibil mincinoase, în scopul de a aplana anumite reacții și de a putea distrage atenția de la fondul problemei.

Răspunsul Primăriei Arad:

 

………………………

[TITLUL INIȚIAL] ( 22 aprilie 2020): Dacă vă era dor de firma care v-a INTOXICAT COPIII de la „Liceul German”: DD CHIM DEVA revine în Arad și ne DEZINFECTEAZĂ de CORONAVIRUS, pentru „doar 2.700.000” lei din bugetul local

Nici că-și găseau alt moment mai potrivit practicilor lor decât această PANDEMIE: la trei luni după incidentul nefericit de la Liceul German, când 40 de copii au fost duși la spital  după ce firma DD CHIM Deva a efectuat dezinsecția/dezinfecția sălilor de clasă ale Liceului Adam Müller Guttenbrunn  de pe strada Posada  și în urma scandalului media care  l-a supărat pe Călin Bibarț, care decis REZILIEREA contractului cu firma criminală… recunoscând că „sănătatea oamenilor este mai presus de orice” – iată că măsurile de pandemie i-au adus din nou la bugetul nostru comun (ha!) pe cei de la DD CHIM DEVA.

PORTIȚA: punerea în aplicare a Ordonanței Militare nr. 4 din 29 martie 2020, care obligă administrația locală să asigure dezinfectanții și  serviciile de dezinfectare periodică a spațiilor comune din blocurile de locuințe.
Intenția administrației de a contracta acest tip de servicii a fost făcută publică pe pagina sa oficială în data de 09 aprilie când, printr-o invitație la negociere,  solicita până la data de 13.04.2020, ora 10:00, oferte de preț pentru achiziția de prestări „Servicii de dezinfecție a părților comune a blocurilor de locuințe din municipiul Arad” – 4 loturi. – CITEȘTE CAIETUL DE SARCINI  AICI.

Până la data publicării articolului, nu am găsit pe site-ul oficial al primăriei și nici pe SEAP nicio informație despre atribuirea acestui contract către DD CHIM DEVA – deși toate sursele consultate ne garantau, verbal, că despre firma lui Veres Csaba (o rețea de „șmecheri de primării” pe filiera Arad-Deva-Sibiu) este vorba.
Pe străzile din Arad, marți, 21 aprilie, au putut fi observați mai mulți angajați ai acestei societăți comerciale despre care se știa că are contractul reziliat din partea primăriei, imediat după scandalul de la Liceul German.

…iar bănuiala ni s-a transformat în certitudine când am văzut că primarul interimar Călin Bibarț a postat, marți, pe pagina sa de facebook, mesajul „Sărbătorile au trecut și continuăm aplicarea măsurilor de dezinfecție, acum pe zonele pietonale dintre blocuri. Încredințați că vom trece cu bine prin această perioadă și privind cu optimism spre revenirea la viața obișnuită de zi cu zi!” însoțit de video:

De curioși ce prostii vor debita și CÂND… nu de alta, am solicitat primăriei, printr-o cerere în baza Legii 544 privind liberul acces la informațiile publice să ne comunice răspunsurile la următoarele întrebări:

1.Dacă societatea DD CHIM DEVA are în prezent vreun contract de servicii încheiat cu primăria Arad?

2.În baza cărei proceduri i s-a atribuit contractul?

3. Care este obiectul contractului?

4. Care este valoarea totală a contractului?

5. Dacă atribuirea s-a făcut pe loturi și există și alți prestatori, cine sunt aceștia?

 

***

Fără a critica demersul și acțiunea în sine, totuși ne exprimăm indignarea că o firmă asupra căreia planează suspiciuni și sunt în derulare chiar dosare penale cu privire la incidentul de la Liceul German are acces din nou la banii publici iar autoritățile au șters cu buretele acel eveniment nefericit care a afectat sănătatea a 40 de copii.
Cu privire la suma vehiculată de noi, aceasta a fost precizată de primărie.  În cadrul ședinței extraordinare de îndată de vineri, 3 aprilie 2020, bugetul Municipiului Arad a fost rectificat în vederea alocării fondurilor necesare punerii în aplicare a Ordonanței Militare nr. 4 din 29 martie 2020. Potrivit acesteia, administrația locală este cea care trebuie să asigure dezinfectanții și  serviciile de dezinfectare periodică a spațiilor comune din blocurile de locuințe.  Vorbim despre 2.700.000 lei, bani rezultați în urma suspendării mai multor activități culturale, artistice și sportive programate să se desfășoare în perioada următoare în Arad, în organizarea Centrului Municipal de Cultură. Votul aleșilor locali a fost necesar în vederea demarării procedurilor de achiziție necesare în acest scop.
Vom reveni cu răspunsul administrației dacă și când acesta ne va parveni.

Articole asociate:

DNA / doar trebuie să vrea / SĂ VINĂ SĂ ÎI IA: traficul de influență prin care Primăria Arad a adus „otrăvitorii” de la DD CHIM DEVA în școlile din Arad este DOVEDIT chiar de declarațiile OFICIALE!

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

Sasha Romanov, 26 mai 2020 5:00

DDCHIMdd-chimDD-CHIM-1

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107