Front 7 INVESTIGATII

Managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, la 12 zile (!) de când a văzut filmarea care dovedește o șpagă dată unuia dintre subordonații săi:„Azi am demarat o anchetă internă, pentru că nu aveam cunoștință de ce se întâmplă și abia azi am aflat”

 

„Bubele” Spitalului Județean Arad s-au spart, în sfârșit, la nivel național. De fiecare dată, fără nicio excepție, oricare ar fi fost subiectul abordat de acest ziar, despre neregulile, mizeriile, incompetența unor angajați ai acestui mamut, despre politizarea până la măduvă a organigramei, singura apărare a acestei instituții a fost „atacul” la adresa acestei redacții și discreditarea celor care și-au permis să scrie despre toate astea. De la comentarii anonime care ne acuzau de fake-news, la raportări pe rețelele sociale a articolelor, la amenințări la persoana jurnalistului cu „te dau în judecată” , discreditarea ( la ședințele de partid și pe la colțuri) persoanei jurnalistului și alte acțiuni de toată jena, ajungem astăzi la emisiuni-maraton pe televiziunile naționale în care se reiau punctual o parte dintre situațiile făcute publice de noi în ultimii ani.

Într-una din intervențiile televizate, managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, a făcut afirmații halucinante! Mai mult, prestația și discursul ocupantei acestui post de conducere al celei mai mari unități spitalicești din județul nostru, ar trebui să ne îngrijoreze profund. Nu neapărat pe noi, cei care tot am scris de faptul că nu pe bază de competență a fost numită, ci mai ales pe toți cei care au contribuit la numirea acesteia în această funcție.

Ne-a uimit și pe noi „uimirea” și „șocul” unui manager la vizionarea filmării cu bătrâna de 72 de ani scoasă la plimbare, în cărucior, noaptea, în curtea spitalului, de angajați ai spitalului! și minciuna că doar azi ( „acum”) a văzut filmarea ( filmarea a fost publicată pe acest site în data de 28 ianuarie! – VEZI AICI), deși a văzut-o în câteva minute de la publicarea articolului care o conținea. Și, de atunci au trecut 12 zile!!!

Și, după 12 zile, în care s-au căutat exclusiv variante de mușamalizare a mizeriei, în care s-au căutat avocați care să fie dispuși să dea în judecată acest ziar (unii au și acceptat și au transmis un drept la replică dar cu privire la cu totul alte aspecte din conținutul aceluiași articol, escamotând ca un rechin-juridic fix ACEA FILMARE care apare azi în toată mass-media națională), să apari pe un post național și să spui că „azi am demarat o anchetă internă, pentru că nu aveam cunoștință de ce se întâmplă și abia azi am aflat”, cum se numește în termeni de management, doamna Ionescu?

În cel mai fericit caz poate fi vorba de incompetență, iar în cel mai nefericit poate fi vorba de complicitate, de iresponsabilitate! și de minciună în cea mai evidentă formă, ceea ce într-un domeniu privat de activitate ar avea rezultat imediat eliberarea din funcție.

Mai mult, pentru economia cazurilor și de dragul rezolvării problemei, nu era mai bine ca, în momentul în care filmarea cu bătrâna scoasă în cărucior, noaptea, în curtea spitalului, de personal al spitalului, chiar sub rezerva că noi mințim, să fie totuși demarată ancheta internă imediat, măcar de dragul de a-ți dovedi ție, managerul unității „defăimate” (în opinia ta), că noi am mințit?

Ne-a uimit și lejeritatea cu care face față acestei discuții în relația cu presa centrală, fără ca măcar nicio secundă să nu-și pună problema unei demisii de onoare. Doamna manager s-a spălat pe mâini anunțând că „a organizat cursuri anticorupție pentru medici”. Ce poate fi mai tare, decât un curs despre șpagă, în templul șpăgilor? Aici nu vorbim numai despre șpăgi primite de cadre medicale, ci despre șpăgi date pentru angajare, pentru păstrarea postului, pentru contracte, pentru „aerul respirat”, pentru orice.

O parte din declarația dată de managerul SJA, Florina Ionescu la Antena 3, marți, 9 februarie:

„Pot să spun că nu avem nicio plângere înregistrată în mod oficial la nivelul instituției. Pentru că am auzit astăzi înregistrarea, am lansat o anchetă internă pentru a verifica concordanța între ceea ce ni s-a prezentat și am auzit acum și evenimentele din ziua respectivă. Avem nevoie de mai multe detalii pentru ca noi să putem verifica traseul acesteia în instituție. 

Vreau să subliniez că noi nu suntem organ de control judiciar iar pentru astfel de fapte doamna trebuie să se adreseze în primul rând organelor de cercetare penală. Vom face tot ce ține de noi pentru a face lumină și în acest caz”, a declarat Florina Ionescu.

Dacă ăsta nu e tupeu și dispreț, cum se manifestă tupeul și disprețul?

Sasha Romanov, 9 februarie 2021 3:39