miercuri, august 17, 2022

O documentează CURTEA DE CONTURI: Primăria Comunei LIVADA este SIFONĂRIA lui BIMBO!

 

 

Că primarul comunei Livada, Iosif BIMBO, a părăsit partidul-care-l-a-făcut-om, respectiv PSD Arad, refugiindu-se, cu o rapiditate ce l-ar face invidios și pe Batman, după „Cutremurul din 9 decembrie, 2019, ora  9” direct pe PANOUL CU FRUNTAȘII PNL (ca aproape sigur candidatul acestei formațiuni la alegerile locale din acest an) n-ar fi cine știe ce știre importantă pentru cetățenii comunei Livada… dacă Bimbo ar îndeplini restul calităților care fac dintr-un om simplu… ce-o fi el… un ADMINISTRATOR / RESPONSABIL DE DOMENII ȘI BUNURI PUBLICE și de CHELTUIREA BUGETULUI cetățenilor care plătesc taxe și impozite.
Din nou, faptul că și-a plătit mandatul în locuri de casă pentru liderii partidului care l-a pus primar nu face din el un „caz deosebit”… demn de prima pagină! Și nici măcar ascensiunea lui de la tractorist la jurist și manager, cu diplome scoase la imprimantă în două ore nu îl individualizează ca vreun personaj singular în politica locală, națională și planetară cu atât mai puțin: de la Dinu Păturică la Nicolae Ioțcu e plină istoria de Bimbo de-ăștia.
Nici că a participat în aceeași seară și la „Insurecția ratată de la Helen”, și la „Lansarea sfidătoare de la Polivalentă” nu spune despre OMUL BIMBO mai mult decât că avem de a face cu un om polivalent, cu harul ubicuității și un bun păcălici.
Până aici – discutăm la mișto despre un personaj politic clonat după „modelul actual”.
Mai departe, discutăm despre un personaj care fură din bugetul public ca să-și cumpere lui… chestii!

Motivele REFUGIERII lui Bimbo la PNL sunt de domeniul penalului – în primul rând pentru că au ca și cauză RAPORTUL DE AUDIT AL CURȚII DE CONTURI

întocmit la sfârșitul lui iulie, anul trecut, dar ținut secret până acum… din motive pe care nici nu mai are rost să le explicăm celor care au ajuns deja cu lectura aici.

Referitor la raportul de audit enumerăm doar câteva dintre abaterile grave constatate – urmând să lecturați în linkurile care urmează acestei scurte sinteze, actele oficiale care nu doar că dovedesc ceea ce afirmăm, ci OFERĂ PE TAVĂ procurorilor DNA motive pentru a-l scoate pe Bimbo nu numai de pe afișul cu candidați, ci și din viața publică… cel puțin:
1. Nu s-au înregistrat 13 terenuri în evidența contabilă, în suprafață de 33.780 mp, în valoare de 1.163.795 lei
2. Achiziționare bunuri (telefoane, aer condiționat, motocoase, proiector etc.) și neînregistrate corect în contabilitate, valoare prejudiciu 48.894 lei.
3. Sume nelegale (cadouri) plătite de Crăciun, 8 martie și Paști în valoare de 102.290 lei
4. Plăți nelegale ca și indemnizații de vacanță în valoare de 3.335 lei.
5. Decontări duble și triple (nelegale!) pe transport în valoare de 6.270 lei.
6. Decontări nelegale pentru cazare în valoare de 5.085 lei
7. Consultații oftalmologice și cumpărarea de ochelari nelegal în valoare de 6.974 lei
8. Cheltuieli nelegale pentru acțiuni culturale în valoare de 5.083 lei
9. Lucrări plătite și neefectuate în valoare de 4.414 lei

Totalul abaterilor de legalitate și regularitate este în valoare de 1.458.474 lei, cu mult peste pragul de 2% din buget. Ca urmare, auditorii Camerei de Conturi concluzionează că situațiile financiare nu prezintă fidel performanța financiară și au exprimat o opinie contrară stabilind măsuri de recuperare a prejudiciilor.
Și aici, încă, nu discutăm despre SIFONAREA DIN BUGET – care e de cel puțin 10 ori mai mare, după calculele noastre – ci doar despre „micile cheltuieli” cu ochelarii, amanta, telefoanele, excursiile… deci „fleacuri” față de ce se poate descoperi acolo.

Acolo discutăm despre DOSARE deja DESCHISE OFICIAL pentru litigii între părțile contractante – FIRMELE DE CASĂ ALE PRIMĂRIEI LIVADA vs. PRIMĂRIA LIVADA

care se vor disjunge (să vedem aici, cât „îl țin pilele” și „partidul din spate” pe Bimbo!) în dosare în care e deja documentat FURTUL ORDINAR al acestei găști (actualmente certate… tocmai din acest motiv!) o jumătate de metru din fiecare din cele 18 străzi asflaltate în cartierul nou din Livada – așa cum constată auditul extern – aici, pe scurt,  în linkurile de mai jos, pe larg, iar în galeria foto, măsurătorile noastre – fiind, practic, FURAT și BĂGAT ÎN BUZUNAR de terți.

Raport Audit UATC Livada 2019 

Raportul firmei de specialitate asupra străzilor din comuna Livada 

 

 

 

Piese Desenate.pdf by Lucian Valeriu on Scribd

Considerând acest prim episod și așa prea abundent din punct de vedere al informațiilor, vom reveni asupra lui cu actualizări – mai cu seamă cu cât nu mai departe de mâine, se pune în discuția Consiliului Local al Comunei Livada apropbarea Bugetului pentru anul 2020.

https://www.facebook.com/aradpsd/photos/a.372428556194774/806915122746113/?type=3

Ultimele Știri

Related news