ENTERTAINMENT Front 7

Poftim… am avut și GOOMBAY EUROVISION! „Dacă pleci… da` nu știu după ce-ai venit!” s-a cântat la finalul semifinalei de la „Polivalentă” – un eveniment trist d.p.d.v. MUZICAL. „Ultrașii ABBA” încă plâng

 

Mi-s mândru de mine că am refuzat 10 invitații VIP la semifinala lu` pește de la „Polivalentă”, preferând să joc bile pe telefon și s-ascult pe volum mic ce pot „ai noștri” (cică), am rezistat două piese și-un sfert  și-am dat repede pe ceva despre animale  („că, pe bune, ieși cu mult mai câștigat – neuronal-numeric” – m-au învățat toți medicii care țin la pacienții lor).

Las la o parte efectele vizuale și led-urile din spatele lor de pe suprafața de joc a sălii (care i-au impresionat, am înțeles, pe cei prezenți, care n-au mai văzut așa ceva la Conop… sau de unde au venit ei)… Vorbim despre un feng-shui prestabilit, care poate fi amplasat oriunde – de la podul casei la pădure, sală de nunți sau colțul blocului – urât nu a fost, să fim cinstiți cu estetica… un modul cu plasme, un decorator, un inginer de lumini care știe ce face și atât.

 

Însă prestația melodică a interpreților care au evoluat cu gura

(că doar pentru aia ne-am adunat acolo ca să nu fim împrăștiați) a rănit, efectiv, sensibilitatea artistică inclusiv a celor mai naivi dintre ascultărtorii de ABBA, Toto Cotugno… chiar și pe fanii Mihai Trăistariu i-au făcut să plângă și să dea televizorul, ca ultimii „neiubitori de Arad”, pe ceva despre animale! Nu cred că-i fan ABBA adevărat ăla care n-a plâns la „micul Eurovision de la Polivalentă” – iar asta a fost a doua mare lovitură pe care publicul arădean amator de gen o primește în doar o lună și un pic… după „balonul cu căcat” cunoscut deja ca Goombay-Revelionul lui Falcă!
Cred că are cineva ceva cu ăștia și așa-i torturează psihic…

Și de parcă n-ar fi fost destul cât de prost au cântat „ăia micii”, post factum… adică în timp ce juriul se scărpina-n cap simțindu-se ca-n celebra scenă „Două rândunici” din B.D. – a mai apărut și

Alessandro Canino… respectiv maxim de cât poate coborî în penibl

până și cel mai de prost gust ascultător de Julio Iglesias și manele concomitent… Sub Marcel Pavel dacă vreți un reper. Cât un coi de-a lui Ștefan Bănică junior… dacă vreți două repere. Sub ceea ce poate suporta unul care măcar a crescut într-un oraș în care au concertat Brahms, Liszt și Enescu… dacă vreți trei.
N-ai decât să urmărești video-ul oficial postat de pe site-ul TVR atașat aici… și vezi tu dacă exagerăm cu invectivele… Vei înțelege de ce, după spectacol, se cânta „Dacă pleci… da` nu știu după ce-ai venit!” atât pe facebook câț și pe uliță: Canino ăsta… nicio treabă cu ce-i exprimă numele din prima… e un trubadur efectiv danpulea pe acest pământ, care cântă un fel de „canțone  pentru pedofilii de bună credință” (citez dintr-un amic nazist) și fac pariu că pe el la Florența (de unde-i de loc) nu-l lasă să-și scoată microfonul nici în față la gheretele de hot-dog, dimineața la 4.

Ce-i și mai tare în toată faza asta e că macaronarul (scuze comunității italiene de bună credință… dar „în cazul lui, chiar de potrivește” – cum m-a asigurat chiar Don Emiliano – un prieten din Napoli) habar n-avea că-i în Arad… tot ne lua cu „Bună seara, București!”... deci îți dai seama că ori era praf de la cine știe ce fras` le mai bagă la ăștia-n cafă și chiar credea că-i la București (cum ziceam… modulul ăla poți să-l amplasezi și în curtea penitenciarului – și tot la fel dă pe camere) – ori chiar e un imbecil nativ setat să prostească lumea… din aceeași gintă cu celebrul Mateo Politti... domnul cu chirurgia… dar nișat pe „muzică de Eurovision”.

Cu ce ne-am ales, totuși, de pe urma cheltuirii a 100.000 de euro plus miliarde de neuroni pe un scandal de(spre) nimic?…

Păi ne-am ales… că… uite, am mai râs oleacă! Azi dimineață, când am văzut statusul unui coleg care s-a sesizat primul de gafa bietului rătăcit prin săli polivalente de exemplu….

Deci, broscaru ăla de behăie la Eurovision habar nu are unde este. WTF

Publicată de Calin Andra pe Duminică, 10 februarie 2019

 

sau la ăsta… confratele întru neoliberalism Silviu Dascăl, pe facebook:

„3 intrebari:
1. Ce loc a luat don primar si ce cantec a cantat?
2. De ce sta Balcea ca o domnisoara virgina cu picioarele incrucisate ?
3. De ce tanti Giani e pe randul doi si nu ca de obicei in primul rand ?

Suplimentar: al dreku cu Eurovizionu vostru ca atzi adus ploaia inghetata peste noi!”

Pentru asta „s-o meritat”!…

 

……………………………………………………….

[TITLUL INIȚAL] (9 februarie, 2019) Selecția pentru EUROVISION de la „Polivalentă” BULVERSEAZĂ publicul amator: se știe tot despre „cum o să fie”, dar nimic despre „cum se intră”… pentru că INVITAȚIILE sunt la Falcă!

Noi n-am fost (ca de obicei… și scuze pentru această „lipsă de obiectivitate”) la conferința de presă susținută ieri, la Primărie… chiar niciun chef să le revedem fețele ălora n-aveam, iar subiectul (pentru publicul nostru-țintă cel puțin) vizând „Semifinala 2 a EUROVISIONULUI  care se desfășoară duminică, de la ora 9 seara, la Sala Polivalentă” fiind unul mediocru spre „cine-i curios?”… chiar așa: mai bine savurăm conspecând acest „nou scandal pe nimic” din presa curioasă.

Cine-i, în fond, curios de arădenii prezenți la „Micul Eurovision de la Polivalentă”? Din investigațiile noastre „în diagonală” – exclusiv Falcă! 

Centrul Cultural Municipal – care apare pe afiș ca organizator din partea Aradului – a făcut imprudența de a anunța cu o zi înaintea conferinței de presă, pe pagina sa de facebook, că invitațiile sunt gratuite și se pot ridica de la sediu… pentru cine-i curios, iar asta pare că l-a enervat cumplit pe micul nostru Tutankamon – care s-a văzut exclus din funcția de „personaj principal al evenimentului”… care, în fond nici nu este (Alessandro Canino ft Hit Italy este… conform comunicatului de mai jos)! Noroc (norocul ălora de la CCM zic) că n-a fost nimeni curios…
Așa că Falcă a confiscat TOATE INVITAȚIILE,  cu plic cu tot, le-a luat cu el și cu ele pe masă a ținut conferința – ca să știe toată lumea ce și cum! (vezi poza principală cropuită de la un prieten).

Andrei Boroșovici , directorul TVR Timișoara (organizatorul „mare”)… în niciun caz nu-i curios cine împarte invitațiile și cui! „Scopul nostru e să dăm invitaţii acelor oameni care chiar vin la Sala Polivalentă. Noi ne dorim ca omul să fie interesat de eveniment, pentru televiziune e important ca acea sală să fie plină, nu ne interesează dacă e vecinul x sau vecinul y în sală, tot arădeni sunt” – a declarat timișoreanul răspunzând la o întrebare pusă de specialarad.ro.

Domnu` Boroșovici – vă dezvăluim un secret al lui Polichinelle din Arad: dacă invitațiile-s la Falcă, „acea sală” n-o să fie plină!

Gheorghe Falcă, cu gura lui, a urlat la ziariștii prezenți (unii dintre ei, cu cele mai bune intenții) și (indirect, dar cu țintă!) la fetele de la CCM , că „toate invitațiile municipiului Arad pentru Eurovision sunt aici, în acest plic!”, arătându-i plicul cu invitații. „Nimeni nu a primit invitații la Eurovision, nici nu se pune problema să se dea invitații pe sub mână. Nu știu de ce a vorbit doamna Andreica (directorul Centrului Municipal de Cultură Arad) despre Eurovision, pentru că nu avea niciun drept!” – conform sursei citate.

P.S.

Dacă cineva-i curios să intre la „Micul Eurovsion de la Polivalentă” și nu vrea să-i ceară invitații lui Falcă sau nu știe „cum se intră pe geam în Sfinx”, să ne sune… că-l învățăm noi cum se face. 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Eurovision România se mută la poalele Zarandului

– Alessandro Canino ft Hit Italy susțin recitalul serii în show-ul de la Arad

– Semifinala este transmisă live la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, duminică, 10 februarie, de la ora 21.0

– Juriul și publicul decid cine merge în finala națională

Seria show-urilor Eurovision România continuă duminică, 10 februarie a.c., la Arad, cu a doua semifinală, unde pasiunea, emoția și bucuria își fac vocea auzită la poalele Zarandului.

Pe scena amenajată în Sala Sporturilor „Victoria”, vor intra în competiție Ielele – 2 Gents, Tears – Georgy, Right now – Olivier Kaye, Discrete – Xonia, Make me your man – TWM, Give up now – Johnny Bădulescu, High heels on – Echoes, Your journey – Aldo Blaga, Daina – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, Dear father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu.

Telespectatorii vor afla duminică, în direct, la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi pe TVR+, de la ora 21.00, cine sunt câștigătorii semifinalei de la Arad, din show-ul prezentat de Ilinca Avram şi Aurelian Temișan.

La finalul concursului, întâlnirea culturilor dă muzicii ritm și culoare, iar tensiunea jurizarii se risipește pe acorduri de muzică italiană: Alessandro Canino susține recitalul serii, alături de trupa Hit Italy.

Pe scena Eurovision România, șlagărul „Dacă pleci” devine „Vai da lei”

Devenit celebru pentru hituri precum „Brutta”, „Tu, tu, tu” sau „Crescerai”, care i-au marcat participarea la Festivalul Sanremo în anii ’90, Alessandro Canino a fost distins cu numeroase premii și a reprezentat Italia la festivaluri internaționale de muzică. Albumul „I”, prin care a revenit în lumina reflectoarelor în 2013, i-a adus premiul Leul de Aur la Veneția, iar din 2018, s-a alăturat proiectului Hit Italy, alături de fiica sa, Guya.

Pe scena arădeană, artistul italian va interpreta„Brutta”, „Tu, tu, tu”, noul hit al trupei – „Il nostro amore perfetto”, în duet cu Guya, dar și versiunea italiană a șlagărului „Dacă pleci”, un cadou pe care Alessandro Canino l-a pregătit pentru publicul din România.

Din 12, rămân cel mult 6

Juriul național, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Miță), Crina Mardare, Adi Cristescu și Andy Platon, va avea dificila sarcină de a alege cel mult cinci piese pentru finală, iar publicul, încă una.

Misiunea celor cinci jurați se va încheia după ce vom afla numele pieselor care vor concura în Marea Finală, urmând ca, pentru ultimul act al Selecției, să predea ștafeta juriului internațional.

Publicul votează şi alege una dintre piesele care merg mai departe în Finala Națională.

Publicul își va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…13), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 13, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Evenimentul este realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad. Având deja experiența semifinalei care a avut loc, la ediția precedentă, în capitala Banatului, echipa TVR Timișoara s-a implicat și în acest an în organizarea unui show al Selecției Naționale.

Finala Națională va avea loc pe 17 februarie 2019, la București.

Toate piesele calificate în semifinale sunt încărcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate şi alte detalii privind Selecția Națională.

Sponsori:

Ford – mașina oficială Selecția Națională Eurovision România 2019

Echipa Eurovision România
Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

 

Lucian Valeriu, 11 februarie 2019 12:00

eurovision-1eurovisioninvitatii-640x360-1eurovision-arad2eurovision-aradJuriul-semifinalelorEurovisionAlessandro-CaninoAlessandro-Canino-ft-Hit-Italy