sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Șeful DNA Timișoara, arădeanul Lucian Rus, a fost avansat. Va ocupa funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA – Structura Centrală

Șeful DNA Timișoara, Lucian Rus, a fost avansat în structura centrală a DNA

În cadrul Şedinţei Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii din 22 noiembrie 2022 a fost aprobată delegarea în funcție de conducere a procurorului șef al DNA Timișoara.

Cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât delegarea în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA – Structura Centrală a procurorului RUS LUCIAN CLAUDIU, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 05.12.2022.

 

Cariera 

Și-a început cariera de procuror, în 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, după care, în 2011, a trecut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. A fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, de unde a fost promovat ca șef de birou în cadrul DIICOT Satu Mare.

Din 2015 până în 2020 a fost procuror la DNA – Serviciul Teritorial Oradea.

În decembrie 2020 a fost delegat la șefia DNA Timișoara, iar în septembrie 2021 a fost numit în această funcție cu un mandat de 3 ani. De când conduce DNA Timișoara, acest serviciu teritorial a ocupat locul I la nivel național, ca performanță, raportat la persoanele anchetate, numărul dosarelor instrumentate și complexitatea cauzelor.

În locul lui Lucian Rus,
la șefia DNA Timișoara a fost numit, cu o delegare pe 6 luni, procurorul Flavius Cristea, care activează în cadrul aceluiași serviciu teritorial.
Articole asociate:

Ultimele Știri

Related news