Un proiect de hotărâre care poate fi „cu cântec”, azi, în CLM: DEZLIPIREA imobilului de pe strada Faurilor, nr. 94-96 din Gai – fosta Școală „Frații Neuman”

scoala gai 4
Distribuie:

 

Minciunile și interesele primăriei Arad și ale Consiliului Județean țesute în jurul fostei Școli din Gai

Pe ordinea de zi a ședinței CLM de miercuri, 13 mai, se află un proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului de pe strada Faurilor nr. 94-96 din cartierul Gai, imobil care nu este altceva decât fosta Școală din Gai. Acest proiect a fost „umbrit” în spațiul public de cel cu privire la împrumutul de 100 de milioane de lei pentru construcția podului de pe Șaguna.

Pentru acest imobil, în urmă cu 3 luni, Asociația „Gai, cartierul Nostru” a depus o solicitare către Primăria Arad în scopul de a-l prelua și de a-l transforma într-un centru educațional (vezi articolul Asociația „Gai cartierul nostru” vrea să SALVEZE clădirea fostei „Generală 10”, care încă poartă numele BARONULUI! [VIDEO]).

Solicitarea Asociației și Memoriul depuse la Primăria Arad au primit flit, pe motiv că „acest imobil face parte din baza materială a instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și schimbarea destinației se poate face când imobilul nu mai poate fi utilizat în procesul instructiv-educativ și poate fi alocat unor instituții publice pentru desfășurarea unor activități specifice acestora” . ( vezi articolul Sfidând ideea Asociației „GAI, CARTIERUL NOSTRU”, Primăria refuză oferta acesteia de a pune la punct clădirea fostei Școli „Generală 10”… pentru că o vrea Consiliul Județean!)

Primul pas pe care-l face primăria este cel al operațiunii de dezlipire a imobilului pentru a fi ulterior trecut în domeniul public al județului și abia ulterior putând fi vorba de reabilitare și investiții. Consilierii locali municipali trebuie să voteze în ședința de miercuri, 13 mai, dezlipirea. Ce rămâne însă neclar, este de ce se impune dezlipirea?  De ce, dacă se intenționează a se amenaja „o curte de vară pentru spectacole”, se reduce suprafața cu aproape 1000 de mp? Pe logica oricui, dacă vrei curte de vară, ai nevoie de un spațiu generos, nu de unul șuntit… O altă nelămurire este cea legată de construcția cu destinație „locuință de serviciu” care va avea CF separat și o suprafață de aproape 1000 mp. Acest imobil este „locuință de serviciu” pentru cine și pentru ce? În prezent, se pare, acest imobil este locuit…

Evident, consilierii locali nu se-ntreabă nimic, doar votează, ceea ce va întâmpla și-n acest caz, cunoscând jocurile majorității de „coaliție” din CLM.

 

ph1

 

ph2

ph3

ph4

anexa1

anexa2

anexa3

 

Declarații fără noțiunea termenilor sau laude ieftine lansate anticipat? 

Înainte de a fi realizat transferul, reprezentanții CJA fac declarații ferme, ca și cum operațiunea este deja finalizată. „Am preluat”, la momentul actual este de fapt doar o intenție de preluare din moment ce situația imobilului nu este deocamdată clarificată. Primăria Arad trebuind să efectueze (după votul din CLM) dezlipirea celor două loturi de teren, s-o opereze la Oficiul de Cadastru astfel încât să reiasă două CF-uri distincte, să se realizeze printr-o altă hotărâre de CLM trecerea propriu-zisă din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului, să fie scos imobilul (dacă va fi scos!) din rețeaua școlară (operațiune care depinde de avizul Ministerului Educației)… adică, cel puțin 6 luni până la îndeplinirea acestui „obiectiv” dacă lucrurile merg strună… Așadar, noțiunea „am preluat”  este deocamdată cel puțin o forțare a realității dacă nu chiar o minciună.

„Am preluat Şcoala Veche din Gai şi dorim să o transmitem mai departe în administrarea Centrului Cultural Judeţean Arad. După lucrările de renovare care se impun, acolo se vor muta câteva secţii ale Şcolii Populare de Arte. În primă fază, clădirea trebuie scoasă din reţeaua şcolară, urmând ca acest lucru să se facă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi de către Ministerul Educaţiei. Ulterior, vrem ca respectiva clădire, precum şi curtea interioară, să devină un spaţiu cultural, dedicat, în special, locuitorilor cartierului Gai. Totodată, ne-am propus ca una dintre săli să fie dedicată cartierului, organizării evenimentelor din Gai. În plus, vrem ca şi curtea interioară să devină o zonă de spectacole, tot special dedicată locuitorilor din Gai, să fie o curte asemănătoare celei a Centrului Cultural Judeţean Arad, de pe strada George Bariţiu, unde se organizează diferite evenimente culturale ” a declarat Ionel Bulbuc, în 28 aprilie pentru Aradon.ro

De fapt, în 28 aprilie, consilierii județeni au votat doar solicitarea de transfer a imobilului în domeniul public al județului, astfel cum reiese din conținutul Hotărârii nr. 124/28.04.2021:

hcja1

 

Important de precizat este faptul că solicitarea CJA este făcută la o lună de la depunerea solicitării către primăria Arad de Asociația „Gai, cartierul nostru” care-și exprima intenția de reabilitare și construire a unui centru educațional care, se pare, doar le-a dat idei…

 

Articole asociate:

Sfidând ideea Asociației „GAI, CARTIERUL NOSTRU”, Primăria refuză oferta acesteia de a pune la punct clădirea fostei Școli „Generală 10”… pentru că o vrea Consiliul Județean!

Asociația „Gai cartierul nostru” vrea să SALVEZE clădirea fostei „Generală 10”, care încă poartă numele BARONULUI! [VIDEO]

Categorie: Administrație
Etichete: asociatia Gai, Calin Bibart, cartierul nostru, Frații Neumann, ionel bulbuc, primaria arad, școala veche din Gai, vicepresedinte CJA
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Operațiunea „îndreptați stâlpul de pe 6 Vânători” a reușit… imediat după apariția pocinogului în mediul virtual
Articolul următor
Pistolarii de la CSM Arad au intrat în linie dreaptă pentru „Europenele” din Croaţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie